Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Johnny Depp som gal gangsterkonge

Scott Coopers gangsterfilm helt store trumf er makkerparret Joel Edgerton og Johnny Depp

Se traileren til 'Black mass'
Annonce:
Følg Underholdning

 

Black mass. Instr.: Scott Cooper. Premiere d. 15. oktober 2015

Det er en ganske spektakulær historie, der iscenesættes i Scott Coopers kriminaldrama 'Black mass'. En historie, der baserer sig på virkelige begivenheder i 70’ernes Boston. To barndomsvenner har fundet hver deres levevej, James ’Whitey’ Bulger (Johnny Depp) er blevet en infam gangsterspire, og John Connolly (Joel Edgerton) har erhvervet sig en toppost hos FBI.

Bulgers dominans i den amerikanske storby møder modstand af den tunge italienske mafia, men da Connolly tilbyder Bulger rollen som informant for FBI, blæser der nye vinde.

Det lyssky og fordækte samarbejde får snart uforudsete konsekvenser og eskalerer i en voldsom, blodig retning, eftersom Bulger får frie hænder til at drive sit foretagende  mod at levere tip om italienernes gøren og laden til Connolly.

Anmeldelse: Snigende uhygge

Annonce:

Velspillet krimi
Det er en oplevelse i sig selv at se Johnny Depp, nærmest sminket til uigenkendelighed, som mørkets fyrste – og i sin bedste rolle i årevis.

Joel Edgerton leverer en gedigen, overbevisende præstation som FBI-agenten. I det hele taget er 'Black mass' spækket med gode karakterer, og alle gør sit til at få dramaet til at vibrere, blandt andre Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson og Kevin Bacon.

Den amerikanske instruktør Scott Cooper gør tilmed en dyd ud at skildre Bulgers og Connollys privatliv, og det giver en fin tyngde til fortællingen.

Rendyrket gangster-action er 'Black mass' bestemt ikke, men filmen er snarere et velspillet stykke kriminal-historie, som stiller skarpt på konsekvenserne af, når ordensmagten danner brudepar med den kriminelle underverden.

Depp: Jeg vil ikke have en Oscar

Black mass. Instr.: Scott Cooper. Medv.: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson m.fl. 123 min. Premiere i 37 biografer d. 15. oktober 2015

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: