Anmeldelse: 'Junglebogen' er et eksotisk øjenbad

Dyrene får sjæl af stjernespækkede stemmer i Disneys opdatering af den gamle klassiker

Se traileren til 'Junglebogen'

Junglebogen – 3D. Instr.: Jon Favreau. Premiere d. 14. april 2016

Forfatteren og journalisten Rudyard Kiplings (1865-1936) verdensberømte bog 'Junglebogen' udkom i 1894, og er efterhånden blevet filmatiseret i flere varianter. Den mest velkendte versionering er Disneys tegnefilmversion fra 1967. I 2016 har selvsamme koncern sat 'Iron Man'-instruktøren Jon Favreau til at styre løjerne i en live action-film, der først og fremmest kan bryste sig af at have et imponerende visuelt udtryk i form af de mange computeranimerede dyr, som her får sjæl og personlighed via en svimlende detaljegrad og stjernespækkede stemmer (der kun bryder ud i sang to gange).

'Iron Man 2' - stålmanden kæmper en hård kamp mod logik og ligegyldigheder. (PR Foto) Anmeldelser Iron Man 2 lider af metaltræthed

Jovial junglefeber
Mowgli (glimrende spillet af den purunge Neel Sethi) er som bekendt den indiske dreng i røde shorts, der som spæd bliver efterladt i junglen, og som bliver opfostret af en ulveflok. Den livskloge sorte panter Bagheera er Mowglis læremester, tigeren Shere Khan er det grusomme dyr, der vil drengen til livs.

Khans dødstrusler over for alle junglens dyr gør, at Mowgli begiver sig ud på en længere rejse for at vende tilbage til menneskenes by. Her møder han blandt andre den godmodige bjørn Baloo, den hypnotiserende pytonslange Kaa og abekongen Louie.

Bill Murray er tilbage i en herlig hovedrolle. (Foto: Scanbox) Filmanmeldelser Anmeldelse: Bill Murray er mr. Cool

Baloo og Bill Murray
Især Baloo får megen plads i Jon Favreaus version – og med Bill Murray som stemmefører går det op for en, hvordan filmen langt hen ad vejen sigter mod en hyggelig, farverig atmosfære frem for et tempofyldt fortælleforløb, der domineres af neglebidende spændingsmomenter.  'Junglebogen' er trods alt først og fremmest en historie for børn og barnlige sjæle.

Har man set – og kan man huske – den klassiske tegnefilmversion fra 1967, er der plotmæssigt ikke mange overraskelser her. Til gengæld kan man uanset alder læne sig tilbage og nyde de mange pelsede figurer i de fugtige, eksotiske omgivelser, som, man helt glemmer, er blevet vakt til live i datanørdernes effektive maskinrum.

'Klovn Forever' var den mest sete danske film i 2015. (Foto: Per Arnesen) Filmnyheder Salget af bio-billetter eksploderer: Biograferne skovler penge ind

Junglebogen – 3D. Instr.: Jon Favreau. Medv.: Neel Sethi. Stemmer: Bill Murray, Ben Kingsley, Scarlett Johansson, Idris Elba, Christopher Walken m.fl. 105 min. Premiere over hele landet

4 kommentarer
Vis kommentarer