Anmeldelse: 'Marshland' er en kommende kultklassiker

Ikke uden grund er den spanske thriller blevet sammenlignet med tv-serien 'True Detective'

Anmeldelse: 'Marshland' er en kommende kultklassiker

Se traileren til 'Marshland'

 

Marshland. Instr.: Alberto Rodríguez. Premiere d. 30. juli 2015 over hele landet

Vi befinder os i det barske og åndeløst smukke sydspanske marskland i 1980 (fem år efter Franco, en ikke uvæsentlig detalje).

To teenagepiger er forsvundet, efter de blev set stige ind i en bil, og to meget forskellige politimænd ankommer fra Madrid for at hjælpe med at finde dem.

Det er den narrative motor i Alberto Rodríguez’ spanske noir-film, der ikke uden grund er blevet sammenlignet med David Finchers 'Seven' og 'Zodiac' samt tv-serien 'True Detective'. Sammenligninger, der, både hvad stemning og kvalitet angår, bestemt ikke er grebet ud af den blå luft.

'True Detective' 2: Læs dommen

Alt spiller
Der er dømt høj, høj klasse på alle niveauer, fra det begavede, mangefacetterede og drønspændende manuskript over den stilsikre instruktion og de to eminente hovedrolleindehavere (Raúl Arévalo og Javier Gutiérrez) til fotografen Alex Catláns suveræne billeder, som i den grad formår at bruge landskabet som medspiller.

Alt spiller til perfektion her. Og jo mindre du ved på forhånd, når du trækkes ned i mørket, des større er filmmagien.

En af årets hidtil helt store oplevelser i biografen, der med garanti bliver en kommende kultklassiker.

Marshland. Instr.: Alberto Rodríguez. Medv.: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre, Nerea Barros m.fl. 100 min. Premiere i dag over hele landet