Anmeldelse: Skræddersyet underholdning

'Kingsman: The Secret Service' leverer bid og vid med et glimt i øjet

Colin Firth og Taron Egerton er det umage par i spionkomedien 'Kingsman: The Secret Service' (Foto: SF Film)
Colin Firth og Taron Egerton er det umage par i spionkomedien 'Kingsman: The Secret Service' (Foto: SF Film)

 

Kingsman: The Secret Service. Instr.: Matthew Vaughn. Premiere i 68 biografer d. 26. februar 2015

Instruktøren Matthew Vaughn, der også har stået bag X-Men: First Class' fra 2011, fik sit store gennembrud med den utraditionelle superheltefilm 'Kick-Ass' (2010), der var baseret på en tegneserie af Mark Millar.

Millar har også leveret tegnet forlæg til 'Kingsman: The Secret Service', der lige som 'Kick-Ass' befinder sig et eller andet befriende sted mellem genrehyldest og ditto parodi. Denne gang er det den engelske spionfilm (læs: James Bond), der må lægge ryg til løjerne.

Megastjerne drømmer om rolle i dansk tv-serie

Spionring
Colin Firth spiller her gentlemanen med licens til at dræbe. Navnet er Hart, Harry Hart. Han er del af en hemmelig, stats-uafhængig spionring, startet af en gruppe skræddere i slutningen af 1800-tallet med det formål at sikre verdens stabilitet. Han skylder den småkriminelle rod Eggsys (Taron Egerton) far sit liv og beslutter sig for at tage knægten under sin paraply og oplære ham i agentfaget. Hvis han altså består den hårde rekrutskole.

Sammen tager de kampen op mod it-mogulen Richard Valentine (Samuel L. Jackson), der er ude efter verdensherredømmet. Efter at pøblen er blevet udryddet, forstås. Og så går det ellers over stok og sten med både bid, vid, et glimt i øjet, ærkebritisk stiv overlæbe, skægge gadgets og nålestribet action.

Man skal nok have en vis kærlighed til genren for helt at værdsætte 'Kingsman: The Secret Service' og dens mange indbyggede referencer, men har man det, vil man med garanti føle sig hjemme i den skræddersyede underholdning, der i sine bedste øjeblikke er skarp som en syl i skosnuden. Tilsat en god dosis kulsort humor.Og selvfølgelig er Michael Caine med.

Kingsman: The Secret Service. Instr.: Matthew Vaughn. Medv.: Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton, Michael Caine m.fl. 129 min. Premiere i 68 biografer d. 26. februar 2015

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time