Anmeldelse: Snigende uhygge

'The Gift' er en velfungerende thriller og Joel Edgertons debutfilm

Se traileren til 'The Gift'

 
The Gift. Instr.: Joel Edgerton. Premiere i d. 24. september 2015

Joel Edgerton debuterer som instruktør med 'The Gift', hvortil han også har leveret manuskriptet og spiller en af de tre bærende roller. Noget af en opgave, som han løser overbevisende på alle planer.

Det er måske ikke stor, banebrydende filmkunst. Men en begavet, psykologisk thriller der satser på den snigende uhygge og de indbyrdes menneskelige relationer frem for på billige chokeffekter, er altid velkommen.

Overraskelsesmomentet er en stor del af fornøjelsen ved 'The Gift', men vi kan da godt røbe så meget, at ægteparret Simon (Jason Bateman) og Robyn (Rebecca Hall) netop har købt et lækkert hus i Californien, da de bliver opsøgt af Simons gamle skolekammerat Gordo (Edgerton), der virker som en både lidt kikset og klam type, som de hellere må lægge afstand til. Det er dog nemmere sagt end gjort. Eller som Gordo udtrykker det over for Simon: 'Du er måske nok færdig med fortiden, men den er ikke færdig med dig.' Og så forventer man ellers en traditionel fortælling om en psykopatisk stalker, men så nemt slipper du (heldigvis) ikke med 'The Gift'. Og så siger jeg ikke mere.

Passiv aggressivitet
De tre hovedrolle-indehavere gør det alle excellent, og det et et godt træk, at Bateman og Hall spiller deres roller, som var de med i et kammerspil af Ingmar Bergman frem for en gyser fra Hollywood. Især Bateman er et skønt studie i passiv aggressivitet.

Husk at låse døren, inden du går i biografen.

The Gift. Instr.: Joel Edgerton. Medv.: Joel Edgerton, Jason Bateman, Rebecca Hall m.fl. 108 min. Premiere d. 24. september 2015 i 15 biografer

1 kommentar
Vis kommentarer