Anmeldelse: Trættende bjørne-streger

'Kung Fu Panda 3' bærer præg af for meget fantasiløst genbrug

Se traileren til 'Kung Fu Panda 3'

Kung Fu Panda 3. Instr.: Alessandro Carloni og Jennifer Yuh Nelson. Premiere d. 17. marts 2016

De to forgående 'Kung Fu Panda'-film havde bestemt sine øjeblikke mellem de animerede kampscener, hvor østerlandsk mystik og filosofi blev mikset med frisk humor.

Den blanding lykkes desværre ikke her i tredje ombæring, som i den grad bærer præg af fantasiløst genbrug, der lever højt på et allerede succesfuldt univers. Pandaen Pos far Li Shan er godt nok en ny tilføjelse (til adoptivfaren gåsen Pings store fortrydelse), men han har ikke meget andet end fjollerier at byde ind med.

Store skurk
Yakoksen Kai, der er den store skurk i denne omgang, er heller ikke synderlig interessant, og det virker i det hele taget ikke som om at historie eller personkarakteristik er noget, der har plaget de to instruktører synderlig meget, som i stedet igen og igen gentager variationer over seriens primære joke og omdrejningspunkt: at et klodset og langsomt dyr som en panda er kampsportsmester.

Man skal i det hel taget ikke tænke for meget over sagerne, hvis man skal have det optimale udbytte at 'Kung Fu Panda 3', der først og fremmest er et hæsblæsende overbud af larmende kampscener, der godt nok er flot animerede, men også ret trættende i længden.

Heller ikke denne gang virker strategien med at skjule manglen på idéer bag et hæsblæsende tempo, og det er efterhånden længe siden, at DreamWorks rent kvalitativt har kunnet måle sig med konkurrenterne fra Disney og Pixar.

Actionivrige drengebørn under 10 år med sukkerchok vil dog sikkert labbe det i sig.

TV: Se den ægte 'Kung Fu-Panda'

Kung Fu Panda 3. Instr.: Alessandro Carloni og Jennifer Yuh Nelson. Danske stemmer: Rune Klan, Morten Staugaard, Lars Theisgaard, Trine Appel m.fl. 96 min. Premiere d. 17. marts 2016