Anmeldelse: 'Zoolander 2' - superstjerner i selvsving

Modebranchens svar på Gøg og Gokke er tilbage efter 15 år

Anmeldelse: 'Zoolander 2' - superstjerner i selvsving

Her kan du se filmens trailer

 

'Zoolander 2'. Instr.: Ben Stiller

’Zoolander 2’ starter med en heftig motorcykeljagt gennem Roms gader, der munder ud i at Justin Bieber bliver pløjet med med en maskinpistol foran Stings villa, mens han poster en selfie i dødsøjeblikket. Så er vi lige som i gang, og man skal nok være typer, der syntes, at den slags er hylemorsomt for at få noget ud af denne opfølger til den 15 år gamle kultkomedie ’Zoolander’.

Hvis man ikke har den præsent, får man indledningsvis lige en kort præstation og gennemgang af de tidligere supermodeller Derek Zoolander (Ben Stiller) og Hansels (Owen Wilson) fortrædeligheder siden den velgørende skole, de grundlagde i slutningen af etteren, styrtede sammen og dræbte Dereks kone samt vansirede Hansels ansigt.

Bieber likvideres i ny film

Jeg skal ikke trætte med et referat af den ualmindeligt (og bevidst) fjollede handling, der tager tykt pis på mode-, pop- og medieverden samtidig med at både modeskabere og musikstjerner står i kø for at være med i større eller mindre biroller, hvilket vist nok skal være en stor del af attraktionen.

Det virker ikke som om der har været det store sorteringsarbejde under manuskriptfasen, hvor alt åbenbart er fundet godt nok til at komme med, så ’Zoolander 2’ er et underligt mismask af fladpandede jokes og ganske vittige indslag samt selvoptagethed forklædt som selvironi. Ujævnt for nu at sige det pænt.

Medv.: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz m.fl. 102 min. Premiere 11. februar i 29 biografer.