Anmelder efter 'Fifty Shades 3': Jeg tror, jeg må ud og brække mig

Afslutningen på den såkaldt erotiske trilogi fiser efter verdens to kedeligste forspil ud i antiklimaks af dimensioner

Se traileren her

'Fifty Shades - Fri'. Instr.: James Foley. 105 min. Premiere 8. februar i 110 biografer over hele landet.

Har Jamie Dornan noget i lommen, eller han bare glad for udsigten i Nordirland? Foto: VINCE FLORES Intl. kendte 'Fifty Shades of Grey'-stjerne fik taget uskyldigt billede: Men bulen stjal fokus

Selv om forventningerne efter de to første film i 'Fifty Shades'-serien mildest talt var beskedne - de kan vel nærmest beskrives som verdens mest kedsommelige forspil - så formår den afsluttende del af trilogien alligevel at fremstå som det ultimative antiklimaks.

Jeg kan simpelthen ikke mindes, hvornår jeg sidst har set så ringe en film. Og jeg ser trods alt en del skidt i det her job.

Hvis man skal sige strække sig til at sige noget som helst positivt, så er det, at man i denne ombæring har holdt de såkaldt erotiske scener på et minimum, da de er nogenlunde lige så frække som en tur i undertøjsafdelingen i Magasin en lørdag under udsalgets slutspurt. Problemet er bare, at det man så har erstattet dem med, er om muligt endnu mindre ophidsende.

Anastasia (Dakota Johnson) får selvfølgelig sin Christian Grey (Jamie Dorman) i sidste del af trilogien. Foto: UIP
Anastasia (Dakota Johnson) får selvfølgelig sin Christian Grey (Jamie Dorman) i sidste del af trilogien. Foto: UIP
 

Pia Kjærsgaards udtalelser om tykke mennesker er faldet flere for brystet. Foto: Rumle Skafte Danske kendte Pia K svinger pisken over 'Fifty Shades': Nu er hun selv kommet i modvind

Det hjælper så heller ikke på miseren, at man har valgt to af tidens mest karakter- og kønsløse skuespillere som omdrejningspunkt.

Der er ikke én replik i denne film, der falder naturligt, og ikke en scene, der ikke kunne fungere som skræk, advarsel og eksempel på, hvordan man ikke skal gøre på enhver filmskoles første semester.

Jeg påstår ikke, at manuskriptforfatteren Naill Jordan har fået jobbet, fordi han er gift med forfatteren (og producenten) E. L. James, men tanken har da strejfet mig. Hvad instruktøren James Foleys undskyldning er, skal jeg lade være usagt.

En ting er, at det ikke er de store kunstneriske ambitioner, der præger projektet - det havde man næppe heller regnet med. Men at resultatet i så udpræget grad mangler enhver form for sjæl eller underholdningsværdi, er alligevel påfaldende. Der er såmænd mere liv og drama i en reklame for Kinder Mælkesnitter.

Kemien mellem Dakota Johnson og Jamie Dornan er igen til at overse. Foto: UIP Filmanmeldelser 'Fifty Shades' er igen et filmisk skuffejern

Historien (i denne sammenhæng et meget stort ord) er denne gang bygget op omkring to elementer. Christian og Anastasias håbløst banale forsøg på at finde sig til rette i ægteskabets lyksaligheder samt en thriller-del, der ikke engang kan karakteriseres som ufrivilligt morsom. Blot som helt og aldeles håbløs og utroværdig. Samt blottet for bare antydningen af spænding.

Og efter sammenlagt seks i timer i og udenfor det røde rum fiser det hele så ud i en småborgerlig, bornert og pladdersentimental hyldest til kernefamiliens ukrænkelige hellighed. Især hvis den foregår på første klasse. Jeg tror, jeg må ud og brække mig.

Medv.: Dakota Johnosn, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford m.fl

116 kommentarer
Vis kommentarer