Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Tyndt opkog af gamle fjendebilleder

Kenneth Branagh formår ikke at puste nyt liv i Tom Clancys romanfigur Jack Ryan

Chris Pine forsøger uden det store held at følge i fodsporene på bl.a. Alec Baldwin og Harrison Ford, som CIA-agenten Jack Ryan. (Foto: UIP)
Chris Pine forsøger uden det store held at følge i fodsporene på bl.a. Alec Baldwin og Harrison Ford, som CIA-agenten Jack Ryan. (Foto: UIP)
Annonce:
Følg Underholdning

'Jack Ryan: Shadow Recruit'. Instr.: Kenneth Branagh. Medv.: Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Keira Knightley m.fl. 105 min. Premiere d. 16. januar i 59 biografer

Tom Clancys populære romanfigur Jack Ryan er tidligere blevet fremstillet på det store lærred af Alec Baldwin, Harrison Ford (to gange) samt Ben Affleck. Nu er turen så kommet til Chris Pine, der indtil videre er mest kendt for sin rolle som James T. Kirk i de seneste, overraskende vellykkede ’Star Trek’-film.

’Jack Ryan: Shadow Recruit’ bygger ikke på nogen specifik Clancy-bog, men tager os tilbage til de tidlige trin i universet. Der, hvor den økonomiske analytiker Ryan styrter ned med en helikopter og bliver hyret af CIA. Men da den kolde krig nu er historie, har man, i et klodset forsøg på at aktualisere serien, i stedet gjort terrorister (og nyrige russere) til fjenden.

Annonce:

Ikke overbevisende
Det virker mildest talt ikke særligt overbevisende – slet ikke når man sammenligner med en tv-serie som ’Homeland’, hvor CIA’s på alle planer beskidte kamp mod internationale terrorister skildres med en helt anden glød, indsigt og substans. Ikke mindst, fordi det meste af handlingen er henlagt til Rusland, og filmen det meste af tiden ligner endnu en koldkrigs-thriller fra et samlebånd, hvor man ellers troede, at støvet for længst havde lagt sig.

En af den slags film, hvor man efter få sekunder ikke er i tvivl om, hvem der er de gode, og hvem der er de onde. Hvilket selvfølgelig er trygt, men også en anelse kedeligt og forudsigeligt. Ikke mindst, fordi action-delen også virker sært bedaget. En biljagt gennem Moskva – der har vi vist været før.

Tommetyk accent
Det virker mildest talt heller ikke synderligt overbevisende, at den ærkebritiske instruktør Kenneth Branagh har castet sig selv som skurkagtig russisk oligark med et brændende had til USA og tommetyk accent. Man føler sig nærmest hensat til en dårlig genudsendelse fra ca. 1982 en sen søndag aften på en reklamekanal, og undrer sig egentlig over, at Hollywood tror, de kan slippe af sted med sådan et tyndt opkog af gamle fjendebilleder i det herrens år 2014. Ikke engang Keira Knightley formår at pynte på miseren.

Men hvis vi nu alle sammen er enige om at blive væk fra billetlugerne, slipper vi nok for toeren. Please.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: