Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Søn af revolutionen

Den argentinske film 'Jeg er Ernesto' skildrer fint en ung knægts opvækst i 70'erne

Trods små forbehold er 'Jeg er Ernesto' en klart anbefalelsesværdig sag om et væsentligt kapitel i den nyere verdenshistorie. (Foto: Filmbazar)
Trods små forbehold er 'Jeg er Ernesto' en klart anbefalelsesværdig sag om et væsentligt kapitel i den nyere verdenshistorie. (Foto: Filmbazar)
Annonce:
Følg Underholdning

'Jeg hedder Ernesto'. Instr.: Benjamín Ávila. Medv.: Teo Gutiérrez Moreno, Natalia Oreiro, Ernesto Alterio, César Troncoso m.fl. 106 min. Premiere d. 16. januar i syv biografer

Benjamín Ávilas semi-biografiske ’Jeg hedder Ernesto’ foregår i Argentina i 1979. Militærjuntaen regerede igen landet med hård hånd, men efter nogle års eksil i bl.a. Cuba vender Juans forældre hjem igen for at bekæmpe regeringen.

De arbejder selvfølgelig under dækidentiteter, og sønnen Juan får navnet Ernesto (indlevende spillet af Teo Moreno) – opkaldt efter familieidolet Che Guevara. ’Jeg hedder Ernesto’ forsøger ganske overbevisende at beskrive den spændte situation set med den 11-årige Juan/Ernestos øjne, hvor den på en gang er en klassisk coming-of-age film om en ung knægts problemer med piger, skole og selvværd, men samtidig får en ekstra og helt anden dimension i kraft af forældrenes hemmelighedskræmmeri, dobbeltliv og paranoia, som de bestemt ikke forsøger at skærme deres søn fra.

Nærvær
Hvilket bl.a. resulterer i rørende scener som den, hvor Juan/Ernesto skal fejre sin ’falske’ fødselsdag sammen med klassekammeraterne, eller når han igen må gemme sig i garagen med sin spæde lillebror. Den manglende distance til stoffet er på en gang filmens styrke og svaghed. Det skaber nærvær, men samtidig kunne man måske godt have ønsket sig en flig af den voksne instruktørs refleksioner over sin forældres rolle. Egoistiske revolutionsromantikere eller regulære frihedskæmpere? Eller måske noget midt imellem?

De tegnede actionsekvenser er ligeledes flotte, men også en anelse distraherende. Men det er nok også et spørgsmål om økonomi.

Forbeholdene til trods en klart anbefalelsesværdig sag om et væsentligt kapitel i den nyere verdenshistorie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: