Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: 'Anchorman 2' er bøvet og usjov

Den længede ventede opfølger til 'Anchorman' skuffer fælt

Will Ferrell (yderst til højre) samler det gamle team af bedagede komikere til endnu en udvandet omgang mediesatire. (Foto: UIP)
Will Ferrell (yderst til højre) samler det gamle team af bedagede komikere til endnu en udvandet omgang mediesatire. (Foto: UIP)
Annonce:
Følg Underholdning

'Anchorman - Fortsat flimmer på skærmen'. Instr.: Adam McKay. Medv.: Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd, Christina Applegate m.fl. 119 min. Premiere d. 30. januar i 38 biografer

Se trailer herover artiklen
______________________

’Anchorman’ var en fladpandet komedie fra 2004, som instruktøren Adam McKay og hovedfiguren Will Ferrell af uransagelige årsager har følt sig kaldet til at lave en efterfølger til. Eller der er ikke så meget tale om en efterfølger som en gentagelse. Mange af optrinene og replikkerne er nærmest planket direkte fra forgængeren – her er blandt andet også en fløjtesekvens og en kampscene med masser af gæstestjerner, men en dårlig vittighed bliver som bekendt ikke bedre af at blive gentaget.

Annonce:

’Handlingen’ består i, at tv-værten Ron Burgundy (Ferrell) bliver fyret til fordel for sin kone, som han derefter bliver skilt fra. Nedturen stopper dog brat, da den totalt talentløse Burgundy tilbydes et job på den nystartede tv-kanal GNN, verdens første (vi befinder os i 1980) 24-timers nyhedskanal. Hvorfor det sker, motiveres overhovedet ikke, og er blot en af de utallige tåbelige præmisser vi må sluge undervejs.

Satirisk element
Burgundy bliver ikke desto mindre umådelig populær, da han satser benhårdt på en kombination af sensationer og bløde historier, der ser stort på ethvert kriterium angående relevans eller kritisk stillingtagen.

Det satiriske element, der muligvis kunne have udviklet sig til noget seværdigt, druknes dog i en lavine af imbecile jokes – gerne af seksuel eller racemæssig karakter med en kraftig stank af hengemt mandehørm– ud fra devisen, at jo plattere des bedre. Måske med eller anden misforstået filosofi om, at hvis man nu bare opfører sig åndssvagt længe nok, så bliver det måske morsomt til sidst. Det er ikke tilfældet, skulle jeg hilse at sige.

Det minder mest af alt om noget, der er opstået sidst på natten i forbindelse med en våd polterabend, hvor man nok skulle have været til stede, for helt at kunne se det sjove.

Annonce:

En sjov scene
Ingen kliché er for tyk og ingen spøg for tynd eller langt ude, og når man skyder med massivt spredehagl i hele to timer kan det næsten ikke undgås, at man rammer plet en enkelt gang undervejs. Og miseren har da også en enkelt absurd og ganske morsom scene (der inkluderer friturestegte flagermus), men det er så også alt.

Med mindre man syntes, at det i sig selv er afsindig sjovt, at en kvinde både kan være chef og sort eller at en mand taler med fistelstemme efter at være blevet sparket i nosserne af selvsamme chef, så bør man nok gå i en stor bue uden om denne usædvanligt bøvede sag, der tilmed martres af en lind strøm af fesne firserhits.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: