Anmeldelse: 'Player' er en taberhånd

Tomas Villum Jensens nye film er endnu en uopfindsom og uambitiøs komedie

Det umage par - Casper Christensen og Rasmus Bjerg - i den umorsomme danske komediefilm 'Player'. (Foto: Nordisk Film)
Det umage par - Casper Christensen og Rasmus Bjerg - i den umorsomme danske komediefilm 'Player'. (Foto: Nordisk Film)
Følg Underholdning

'Player'. Instr.: Tomas Villum Jensen. Medv.: Rasmus Bjerg, Casper Christensen, Ellen Hillingsø, Lise Kofoed m.fl. 80 min. Premiere i dag i 93 biografer

Hvis man nu skal regne odds ud på, hvorvidt ’Player’ er en vinderfilm, så trækker det ned, at både instruktøren Tomas Villum Jensen og manuskriptforfatteren Marie Østerbye ikke har vist specielt god form på det seneste. Han med den skrækkelige ’Ved Verden Ende’ (2009) og hun med den halvlunkne ’Sover Dolly på ryggen?’ (2012).

Til gengæld har man tilsyneladende en trumf i baghånden med Casper Christensen, der med ’Klovn The Movie’ (2010) satte nye, høje – og stærkt tiltrængte – standarder for folkelige danske komedier. Det er desværre kun tilsyneladende... For selv om Christensen både spiller den ene hovedrolle og har været inde over manuskriptet, så er ’Player’ desværre blot endnu en tam, uambitiøs, og – hvad værre er – umorsom komedie. Af den slags, hvor man stadig synes, det er sjovt, når folk prutter eller brækker sig. Eller at Casper Christensen siger: ’Fisse’.

Tynd og forudsigelig
Historien er tynd som et spillekort og går i al sin forudsigelighed ud på, at to gamle kostskolekammerater, Michael-Helge (Rasmus Bjerg) og Theo (Casper Christensen), mødes i Sydfrankrig, efter at stivstikkeren Michael-Helge lige er blevet franarret ti millioner af sin kommende svigerfars penge. Men levemanden og gambleren Theo har en idé til, hvordan de kan vinde pengene tilbage.

Mon ikke det lykkes? Og mon ikke den kejtede kontrolfreak Michael-Helge lærer at løsne lidt på slipset undervejs? Samtidig med at den coke-sniffende Theo lærer at tage lidt mere vare på sit liv og ikke mindst sin delesøn? Måske den ene af dem ligefrem møder kærligheden undervejs...

Klovn light
Nu kan en komedie jo godt klare sig med en fortælling, der ikke ligefrem er Shakespeare-materiale, så længe timingen, dialogen og karaktererne sidder lige i skabet. Men det er desværre ikke tilfældet her.

Det bliver mestendels til en gang Klovn Light (i de bedste øjeblikke) kombineret med gumpetung folkekomedie. Og når alt andet glipper, kan kameraet jo tage en panoramatur ud over de idylliske landskaber. Det er da helt fint, at holdet har haft en dejlig tur i det sydfranske, men hvorfor skal vi andre trækkes med deres feriealbum?

Det mest irriterende er, at ’Player’ i få øjeblikke har ansats til noget skarpt og ægte, men hver eneste gang forsøger at bluffe sig igennem med platheder, sentimentalitet, distanceblænderi og almindelig uopfindsomhed. Man burde allerede have meldt pas på manuskriptplanet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+