Anmeldelse: Vold og vrøvl med Scarlett Johansson

'Lucy' blander videnskab og voldssekvenser i én lang pærevælling

Mennesket bruger 10% af sin hjernekapacitet. Luc Besson
har tilsyneladende kun brugt 2%, da han skulle skrive filmen om blondinen Lucy, der bruger 100%. (Foto: UIP)
Mennesket bruger 10% af sin hjernekapacitet. Luc Besson har tilsyneladende kun brugt 2%, da han skulle skrive filmen om blondinen Lucy, der bruger 100%. (Foto: UIP)
Følg Underholdning

 

'Lucy'. Instr.: Luc Besson. Medv.: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Pilou Asbæk m.fl. 90 minutter. Premiere i 63 biografer

Franskmanden Luc Besson viser endnu en gang sit håbløse talent frem som voldsfetichistisk manuskriptforfatter og instruktør i denne vrøvlende actionfilm.

Lucy (Scarlett Johansson) er blondinen, der bliver kidnappet af et par sadistiske gangstere, som indoperer en pakke mystisk narkotika i hendes mavesæk.

Der går desværre hul på posen, efter hun kort efter modtager en byge af hidsige spark i de nedre regioner. Og da stoffet så spreder sig rundt i Lucys krop, får hun derfor overnaturlige og ukontrollerbare kræfter.

Pludselig kan hun nu huske smagen af mors friske brystmælk og alt muligt andet bizart vås.

Filmen iscenesætter Morgan Freeman som den rare og kloge professor Samuel Norman, der belærer os om, at menneskearten kun udnytter 10% af sin hjernekapacitet. Og mens Lucys kræfter bliver voldsommere og mere destruktive, forelæser han på universitet som en anden bedstefar, der læser op fra par artikler om hjerneneurologi i Illustreret Videnskab.

Vi fatter pointen og forbindelsen mellem blondinens nye evner og Morgans Freemans skoletime om evolutionsteori, mens blodet flyder og volden eskalerer.

At højdepunktet i ’Lucy’ er en hurtig biljagt i Paris og en ufrivilligt komisk sms-besked fra kosmos siger alt om det uforløste potentiale, som rumsterer i denne fortælling.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind