Anmeldelse: Skræk og rædsel i et dukkehjem

'Annabelle' leverer effektive momenter af neglebidende ubehag

 
'Annabelle'. Instr.: John R. Leonetti. Premiere d. 16. oktober

Sidste år havde ‘Nattens dæmoner’ (’The Conjuring’) premiere i de danske biografer – og for dem, der efterfølgende lå søvnløse om natten og bævrede af rædsel, kommer der nu en vaskeægte spin-off på kassesuccesen.

Vera Farmiga og Patrick Wilson spiller overbevisende etægtepar, der skal befri et hus for dæmoner. (Foto: SF-Film) Filmanmeldelser Anmeldelse: Ny gyser er virkelig skræmmende
Den infame, dæmonbesatte dukke Annabelle er igen en væsentlig aktør til, at overnaturlige og mystiske hændelser sættes i gang, da den lidt tilfældigt havner i børneværelset hos det unge, forelskede par Mia (Annabelle Wallis) og John (Ward Horton).

Led os ikke i fristelse, men fri os fra det onde. En
bøn, der ikke just bliver taget til efterretning
af Vor Herre for alle personerne i gyserdramaet
’Deliver Us from Evil'. (Foto: UIP) Filmanmeldelser Anmeldelse: Dæmoner i New York

Filmen udspiller sig et år før 'Nattens dæmoner', der foregik i starten af 1970'ernes Amerika. Således kan vor hovedpersoner ikke lige gribe ud efter mobiltelefonen, når der er fare på færde eller sidde natten lang foran computeren og google løs for at blive klogere på, hvad paranormale aktiviteter er for en størrelse. Nej, man må snakke sammen ansigt til ansigt - og gerne med den lokale boghandler, hvis hylder bugner af gamle bøger om satanistiske og okkulte symboler.

Hopper i sædet
’Annabelle’ er en film i kategorien gyser og derfor ikke helt fri for brug af standardklichéerne inden for genren, men instruktør John R. Leonetti formår at dosere sine effektive skrækscener med let hånd. Leonetti var i øvrigt filmfotograf på 'Nattens dæmoner', og manden er som instruktør bestemt ikke uden evner for visuelt at udfolde billedforløb, der skaber intens uhygge og hårrejsende spænding.

Det er pluspoint på kontoen for de overbevisende momenter, hvor man ufrivilligt hopper i sædet undervejs, omvendt trækker en noget fesen afslutning ned på helhedsindtrykket.

Indtil da var jeg dog ganske godt underholdt i denne velfungerende gyserhistorie om en drilsk dæmon, der hungrer efter at sluge en sårbar barnesjæl med hud og hår.

'Annabelle'. Instr.: John R. Leonetti. Medv.: Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Ward Horton m.fl. 98 min. Premiere i 16 biografer

1 kommentar
Vis kommentarer