Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Spøgelset fra Oxford

'The Quiet Ones' ligner desværre blot en samlebåndsgyser

Endnu en gyser henvendt til teenagepublikummet. Soundtracket er det bedste ved filmen, skriver Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Scanbox)
Endnu en gyser henvendt til teenagepublikummet. Soundtracket er det bedste ved filmen, skriver Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Scanbox)
Annonce:
Følg Underholdning

 

'The Quiet Ones'. Instr.: John Pogue. Premiere d. 30. oktober 2014

Når en gyser postulerer at være baseret på 'virkelige begivenheder', er der som regel grund til at være på vagt, da det ofte er et spinkelt forsøg på at sandsynliggøre det usandsynlige.

Hvis man læser pressematerialet bag 'The Quiet Ones', er forbindelsen mellem udgangspunktet og filmens handlingsforløb da også noget søgt, for nu at udtrykke det diplomatisk. Men det kan jo også være lige meget, for hvis man går ind og ser en spøgelsesfilm, er det vel først og fremmest for at blive underholdt og skræmt. Hvis man så får noget ekstra med hjem, er det blot en bonus.

Anmeldelse: Skræk og rædsel i et dukkehjem

'The Quiet Ones' er dog hverken særligt underholdende eller skræmmende, men blot endnu en fortælling om en flok unge mennesker (plus en lidt ældre professor) i et isoleret hus, hvor der sker mystiske ting.

Annonce:

Hidsig lydside
Vi befinder os engang i 70'erne, hvor en lærer og nogle studerende fra Oxford forsøger at bevise, at en poltergeist blot er en fysisk manifestation af mental energi, som kan isoleres og dermed fjernes. Eller noget i den stil. Det går selvfølgelig ikke helt efter planen...

Budgettet har ikke været stort, så 'The Quiet Ones' er langt hen ad vejen nødsaget til at benytte sig af antydningens kunst samt en hidsig lydside, hvilket ofte kan være en fordel; men historien er simpelt hen for svag og kemien mellem skuespillerne for uinteressant til at 'The Quiet Ones' ender som andet en blot endnu en samlebåndsgyser.

Soundtrackets glamrock er faktisk det bedste.

'The Quiet Ones'. Instr.: John Pogue. Medv.: Sam Claflin, Jarred Harris, Erin Richardt, Olivia Cooke m.fl. 98 min. Premiere i dag i fem biografer

TV: Er det verdens mest uhyggelige film?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: