Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Med Brad Pitt på tank-tur

Der er bulder, brag og computer-æstetik i David Ayers krigsfilm 'Fury'

Se trailer til 'Fury'
Annonce:
Følg Underholdning

 

'Fury'. Instr.: David Ayer. Premiere d. 13. november 2014 i 63 biografer

Med Brad Pitt i hovedrollen som sergent Don Collier flyver det om ørerne med krudt og kugler i David Ayers krigsfilm ‘Fury’. Den noget forudsigelige historie udspilles i løbet af et døgn under 2. Verdenskrigs sidste krampetrækninger, på tysk grund, hvor den gode Collier leder et hold amerikanske soldater i ildkampen mod de onde nazister.

Se Brad Pitts overraskende røde løber-date

Ved filmens start ankommer den unge, uerfarne knægt Norman (udmærket spillet af Logan Lerman) til Colliers kampvogn Fury – og sammen med resten af sergentens hårdhudede soldaterkammerater udvikler Norman sig snart fra en renskuret mus til en rigtig mand med krudtslam i ansigtet.

Annonce:

Som et computerspil
Det bedste, der kan siges om dette to timer og femten minutter lange drama, er, at kampvognsscenerne er imponerende udført og fotograferingen ligeså. Dog virker det en kende bizart, at David Ayer har valgt at farvelægge maskingeværene og kampvognenes skudsalver med neonfarver, der leder tankerne hen på lyssværds-kampene i 'Star Wars'. Men måske havde instruktøren og filmselskabet allerede planer om at lave et fedt computerspil til X-Box eller Playstation, baseret på filmen, da de gik i gang med optagelserne.

Når ’Fury’ vil være andet end bulder og brag, går der lige lovligt meget bibelsnak og cowboyjargon i den.

Mandfolkesnakken fortaber sig i et hav af klichéer, og når røgen fra slagmarken har lagt sig, er der ikke meget andet tilbage end en ordinær actionfilm pakket ind i slidte rekvisitter fra fordums tider.

'Fury'. Instr.: David Ayer. Medv.: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal m.fl. 135 min. Premiere d. 13. november 2014 i 63 biografer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: