Banalt og fantasiløst: Bruce Willis går amok

Genindspilningen af 'Death Wish - En mand ser rødt' er endnu et banalt og fantasiløst voldsorgie

Se traileren her:

'Death Wish - en mand ser rødt'. Instr.: Eli Roth. 107 min. Premiere 8. marts i 69 biografer landet over.

Bruce Willis kan tjene 4,5 millioner kroner på salget af sin lejlighed i New York. Foto: AP/Arthur Mola Intl. kendte Bruce Willis' sætter lejlighed til salg - og du skal ha' kassen for at købe den

'Death Wish - en mand ser rødt' er som titlen indikerer en kopi/opdatering af Michael Winners film af samme navn fra 1974, hvor Charles Bronson spillede en arkitekt, hvis kone og datter blev henholdsvis myrdet og voldtaget af en gruppe bøller, hvilket fik arkitekten til at gå amok i en blodrus og personligt forsøge at udslette alle kriminelle.

Slet ikke nogen dårlig film, men desværre udløste den en lang række stedse ringere efterfølgere samt en syndflod af lignende selvtægtsfilm - senest 'Taken'-serien med Liam Neeson som pensioneret hævner.

Bruce Willis som den frelsende engel i Nakatomi Plaza. Foto fra filmen Film, tv & radio Er 'Die Hard' en julefilm? Manuskriptforfatter afgør 30 år gammel strid

Rollen som Paul Kersey - der i denne ombæring er kirurg - bliver spillet søvngængeragtigt af Bruce Willis, der ikke engang prøver på at lade som om, at han tror på projektet - og hvorfor i alverden skulle vi andre så gøre det?

Instruktionen er lagt i hænderne på Eli Roth, der primært har gjort det inden for den såkaldte torturporno (*Hostel' m.fl.), og så ved man jo nok, hvad klokken er slået.

I den oprindelige film gik den forsmåede familiefars vrede ud over tilfældige kriminelle, mens Kersey - der arbejder hætteklædt i Chicagos gader under øgenavnet Manden Med Leen - her forsøger at opklare, hvem der stod bag det fatale indbrud. Måske for at tilføre historien en form for spændingskurve? Det lykkes ikke.

Harrison med sin tro følgesvend, Chewie. (Foto: AP) Intl. kendte Han er Hollywoods mest indbringende mand

Filmen forsøger halvhjertet at rejse en diskussion om selvtægt og den lette adgang til våben i USA, men det er vist mest på skrømt, og den har i hvert fald ikke modet til selv at tage stilling - hverken for eller imod. Og nej, det er ikke fordi den ønsker, at du skal tænke selv. Det er bare en på alle måder doven, slap  og håbløst banal film, der blot har brug for endnu en dårlig undskyldning for at svælge i vold og tortur.

Det eneste forsonende element er faktisk en våbenreklame på nettet, der er så langt ude, at den nærmest kun kan være taget fra virkeligheden. Så nej, vi behøver ikke en toer.   

Medv.: Bruce Willis, Elisabeth Shue, Vincent D'Onofrio m.fl.

52 kommentarer
Vis kommentarer