'Broen' er bundsolid

Tredje sæson levede indledningsvis op til forventningerne om søndagskrimi af høj karat

Svenske Saga Norén (Sofia Helin) har igen både indre og ydre problemer at kæmpe med i 'Broen III' (Foto: Carolina Romare)
Svenske Saga Norén (Sofia Helin) har igen både indre og ydre problemer at kæmpe med i 'Broen III' (Foto: Carolina Romare)

 
'Broen III'. Afsnit 1, DR1, 27. september.

’Broen’ begik umiddelbart et selvmål af dimensioner, da man i slutningen af anden sæson lod svenske Saga Norén (Sofia Helin) smide sin danske makker Martin Rohde (Kim Bodnia) i fængsel, da en af seriens hovedattraktioner netop var samspillet og gnidningerne mellem de to karakterer.

Den nye, vrangvillige makker Hanne Thomsen (Kirsten Olesen) virkede da også umiddelbart som en noget fattig erstatning, men det viser sig også, at hun blot er et bump på vejen, som bliver sprængt væk allerede her i første afsnit for at give plads til den gådefulde, pilleslugende og sexafhængige Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).

Sarah-Sofie Boussnina i 'Comeback', hvor hun spiller Anders W. Berthelsens datter. (Foto: Nordisk Film) Danske kendte Dansk stjernefrø er klar til udlandseventyr

Han er med så kort mod slutningen, at det er svært helt at bedømme, om der er mere i ham end klichéen om den martrede politimand, men manuskriptskrivningen plejer jo ikke at fejle noget her, og Lindhardt er ubetvivleligt en fremragende skuespiller, så mon ikke der kommer kød på ham undervejs?

Arbejdet som henholdsvis konceptuerende instruktør og manuskriptforfatter (altså dem der lægger den overordnede linje og stil) er igen lagt på hænderne hos det svenske makkerpar Henrik Georgsson og Hans Rosenfeldt, men kompetente danske hænder som Rumle Hammerich og Nikolaj Scherfig støder også til undervejs.

Sofia Helin i rollen som den svenske politi-kvinde Sage Noren i sæson 3 af tv-serien 'Broen', hvor hun må klare sig uden Kim Bodnia i rollen som Martin. (Foto: Carolina Romare, Filmlance Int. / Nimbus Film TV Sådan bliver 'Broen' uden Bodnia

Der er igen tale om en række spektakulære og tilsyneladende politisk motiverede mord, som her i første ombæring går ud over kønsdebattøren Helle Anker, der er dansk statsborger, men findes myrdet i Malmø, og så må politistyrkerne igen køre frem og tilbage over Øresundsbroen. Og Sonja Richters rabiate blogger ligner allerede et interessant bekendtskab, men gode biroller har hele vejen igennem været et af kendetegnene ved ’Broen’.

Thomas Levin og Mathias Käki Jørgensen kan ikke stille meget op med deres svagt skitserede roller. (Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2) Filmanmeldelser 'Norskov' er dræbende kedsommelig

Man kører igen den stålgrå nordic noir fernis i ualmindelig gennemført stil, og håndværket er som altid i spitzenklasse på alle niveauer. Hvis det er muligt, så prøv at høre ’Broen’ i hovedtelefoner – den sjældent gennemførte lydside er et kapitel for sig. Der er med andre ord god grund til at sætte sig til rette i divaneseren de kommende søndage, mens Choir of Young Believers smukke kendingssang ’Hollow Talk’ breder sig i stuen. TV2’s konkurrerende ’Norskov’ er allerede kørt helt bag dansen. Og de fire stjerner er kun fordi, at jeg er overbevist om, at det bliver endnu bedre de kommende uger. Vi skal jo lige i gang.

Instr.: Henrik Georgsson. Medv.: Sofia Helin, Kirsten Olesen, Dag Malmberg, Sarah Boberg m.fl.

 

 

41 kommentarer
Vis kommentarer