Familien Heick og Robinson Ekspeditionen

'Robinson Crusoe' er en visuel lækkerbisken, men blottet for mindeværdige momenter

Se traileren til 'Robinson Crusoe'

Robinson Crusoe – 3D. Instr.: Vincent Kesteloot. Premiere 2. juni 2016

Tre Heick’er lægger stemme til et par nuttede dyr i den fransk-belgiske animationsfilm ’Robinson Crusoe’, der rammer de danske biografer i dag i hele 70 biografer landet over.

Keld og Hilda er de to ondsindede missekatte Mads og Maj, mens den gamle, godmodige ged Skramle kommer til live via Annette Heicks tungebånd.
Af andre kendte stemmer skal nævnes Peter Frödin som den pludrende papegøje Tirsdag og den tidligere vært på tv-programmet 'Robinson Ekspeditionen' Thomas Mygind. Ser man bort fra et par enkelte svipsere, hvor der mumles en smule, kommer alle stemmerne ellers klart og tydeligt igennem, så selv de mindste biografgængere bør kunne følge med.

Fødselsdagen bliver fejret uden de store dikkedarer i familiens skød. (Foto: Henning Hjort) Underholdning Hilda bliver 70: 'Det er hårdt, at folk udråber mig som gammel idiot'
God ved dyrene
Historien, som den udfoldes i løbet af 91 farverige minutter, ligger dog et par sømil væk fra den oprindelige overlevelsesroman, som den engelske journalist og forfatter Daniel Defoe (1660-1731) udgav i 1719. Filmen her kunne også have heddet ’Jens Hansen på en øde ø’, da der i denne robinsonade-fortælling primært er tale om en skibbruden mand, som møder en lille håndfuld søde dyr på en eksotisk landmasse.

Først er de pelsede væsener en kende bange for den tobenede skabning, inden længe bliver de dog bedste venner. Idyllen er dog ikke vedvarende, da de ovennævnte missekatte har udset sig Robinson som værende en skidt karl – noget filmen dog ikke på noget tidspunkt gør et stort nummer ud af at motivere eller forklare. Sådan er det bare! Så som vi så det under det internationale Melodi Grand Prix i Sverige for et par uger siden, er det endnu en gang Hilda Heick, der træder ind på scenen og ødelægger den gode stemning.

Ræven Nicky og kaninen
Judy kæmper mod både
fordomme og korruption
i ’Zootropolis’. (Foto: Disney) Filmmagasinet Anmeldelse: 'Zootropolis' er Disney i topform
Visuel godbid
Hvor manuskriptet halter en del, hvad angår fremdrift og opfindsomhed i forhold til kernen af enhver robinsonade-inspireret fortælling, så banker ’Robinson Crusoe’ virkelig igennem på den visuelle side.

Den er svimlende flot animeret med en klædelig sans for detajlen og uden tvivl på højde med mange af mastodontens Disneys computeranimerede produktioner for børn og barnlige sjæle.

Et par timers ekstra arbejde med karaktererne og et par overraskelsesmomenter i plottet havde bestemt gjort underværker her. Nu underholder filmen fint, mens den spiller, men er desværre også komplet forduftet fra nethinden, tre minutter efter rulleteksterne er løbet hen over lærredet.

(Foto:UIP) Filmanmeldelser Anmeldelse: 'Angry Birds' skal ses med høreværn

'Robinson Crusoe' – 3D. Instr.: Vincent Kesteloot. Danske stemmer: Hilda Heick, Keld Heick, Annette Heick, Thomas Mygind, Peter Frödin. 91 min. Premiere 2. juni 2016

1 kommentar
Vis kommentarer