'Fast and Furious 8': Det bliver vildere og vildere

Ottende kapitel i den populære drengerøvsserie hart stadig speederen helt i bund

Se traileren her:
Følg Underholdning

'Fast and Furious 8'. Instr.:  F. Gary Gray. 136 min. Premiere 13. april i 89 biografer landet over

'Fast and Furious' -franchisen har her i ottende omgang endnu en gang skiftet instruktør, og opgaven er denne gang lagt i hænderne på F. Gary Gray, der senest har lavet den glimrende hiphop-film 'Straight Outta Compton' (2015). Men konceptet er efterhånden så fasttømret, at man ikke mærker meget til den nye chef.  Ej heller at Paul Walker, der som, bekendt døde i 2013, heller ikke er med.

Den glidende udvikling fra røverkomedie og bilfetichisme til mere strømlinet action fortsætter her, hvor der faktisk kun er et enkelt regulært bilræs i indledningen, men selvfølgelig masser af spektakulære biljagter undervejs - ja, på et tidspunkt regner det decideret med biler!

Og hvornår har du måske sidst set en u-båd torpedere en bil? Nej vel. Forstår man ikke at påskønner den slags, skal man nok ikke indløse billet til løjerne.

Nye om bord er også Helen Mirren (som ikke synderligt overbevisende rejekælling) samt Charlize Theron. Sidstnævnte spiller cyberterroristen Cipher, der pønser på at starte en atomkrig. Hvorfor eller noget dybere belæg for hendes vrede beskæftiger filmen sig ikke med. Psykologien er i det hele taget på neandertaler-planet, men det er jo (heller ikke) nogen overraskelse.

Vidste Porsche godt, Paul Walkers superbil var farlig?

Plottet er som sædvanligt også gennemført tåbeligt og komplet utroværdigt, men man har jo heller ikke taget turen på grund af hverken skuespillets finere nuancer eller den bagvedliggende dramaturgi.

Her er der kun én ting, der tæller. Det er adrenalin og tempo - tilsat en endeløs serie af eksplosioner.

Der er med andre ord tale om en film,  der kender sit stampublikum - og bestemt ikke har tænkt sig at udfordre dem. Desværre.

Her er verdens mest indtjenende skuespiller

For det havde ærlig talt været klædeligt med blot en flig af modenhed, når nu karaktererne skal forestille at være blevet 'voksne' eller noget, der ligner - et par af dem er tilmed forældre - men der er stadig dømt rendyrket drengerøvsbrag (også hvad kvinderne angår).

Og bedømt ud fra det, leverer 'Fast and Furious 8' skamløst den hårdtslående vare, uden dog at være helt så opfindsom som de to foregående i serien, der hørte til  blandt de bedste i den motoriserede saga, som efter sigende ruller videre i endnu to film inden de dyre mærker for sidste gang køres i garagen.

Medv.: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Kurt Russell m.fl.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+