Her er sommerens mest underholdende film

'Baby Driver' er så virtuost og musikalsk et actionbrag, at den nærmest tager pusten fra en.

Se traileren her:

'Baby Driver'. Instr.: Edgar Wright. 112 min. Premiere 29. juni i 70 biografer landet over.

Instruktøren Edgar Wright har tidligere stået bag så forskelligartede (og vellykkede) film som 'Hot Fuzz' (2007), 'Scott Pilgim mod verden' (2010) og 'The World's End' (2013) og leverer nu sommerens hidtil bedste bud på på en omgang uforpligtende underholdning.

Det er ikke fordi 'Baby Driver' på nogen måde kan siges at være banebrydende kunst - eller bare noget der ligner - men  den er alligevel så veloplagt og virtuost udført, at den fungere upåklageligt fra første til sidste sekund og ind i mellem nærmest tager pusten fra den sagesløse tilskuer.

Ny komediefilm byder på bizarre løjer

Biljagter og bankrøverier er de primære ingredienser  her og så bliver det jo på papiret næppe meget mere forudsigeligt og gabende kedsommeligt - slet ikke når det hele er kædet sammen af er ret spinkelt handlingsforløb, der tilmed inkluderer både barndomstraumer, ungdommelig kærlighed, smarte replikker og en skurkagtig hovedperson, der selvfølgelig er god nok på bunden.

Men det fungerer på trods af alle odds fordi eksekveringen er så elegant og overlegen, at nærmest hver eneste scene nærmest kunne bruges som undervisningsmateriale på filmskoler verden over. Fotografering og klipning er ganske enkelt i spitzenklasse - tilmed uden overdreven brug af computergrafik, hvilket gør 'Baby Driver' til en decideret fysisk oplevelse. Man har rent faktisk fornemmelsen af at sidde inde i bilerne, når de blæser gennem Atlantas gader frem for at være tilskuer til et computerspil.

Årets hidtil bedste teenagefilm

Det der dog først og fremmest adskiller 'Baby Driver' fra flokken er den helt sublime brug af musik, der ikke bare fungerer som baggrundsfyld, men er fuldstændig integreret i handlingsforløbet - ja, det virker nærmest som om at lydsiden er kommet først og har dikteret stemning og rytme i billederne frem for den anden vej rundt.

De to 'Guardians of the Galaxy'-film gjorde noget af det samme, men her integreres de mange  mere eller mindre obskure pop, rock, punk, blues og soul-sange med hidtil uset flair og musisk fornemmelse så selv Tarantino må se sig kørt bag  om dansen.

Anmeldelse: Til døden dem skiller

At der tilmed spilles godt hele vejen rundt af både veteraner som Kevin Spacey og Jamie Foxx samt mere ubeskrevne navne som Lily James og Ansel Engort gør jo ikke fornøjelsen mindre. Og mon ikke sidstnævnte får sit helt store gennembrud med titelrollen (der selvfølgelig er opkaldt efter en sang af Simon & Garfunkel)?

Så fortvivl ikke næste gang sommerregnen vælter ned. Så har du bare en god undskyldning for at læne dig tilbage i biografsædet og lade dig forføre at dette på alle måder voldsomt underholdende actionbrag - hvis du altså kan lade være med at tage en svingom undervejs.

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?