'Independence Day: Resurgence' er skamløst underholdende

Resurgence' er en fornøjelig rutsjebanetur, hverken mere eller mindre

Se traileren til 'Independence Day: Resurgence' her.

 
'Independence Day: Resurgence' Instr.: Roland Emmerich. Premiere 23. juni i 84 biografer landet over

Roland Emmerichs 'Independence Day' fra 1996 blev et regulært fænomen i biograferne verden over med storslåede dommedagsscenarier, der satte nye standarder for genren. Emmerich gentog med høj udstyrsfaktor verdens nært forestående undergang i både 'The Day after Tomorrow' (2004) og '2012' (2009), men vender efter at have skrabet bunden med den jammerlige 'White House Down' (2013) igen blikket mod invasionen fra det ydre rum.

I 'Independence Day: Resurgence' er der også i filmens virkelighed gået 20 år siden sidst, og klodens befolkning lever efter 'Krigen i '96' sammen i fred og fordragelighed, mens de ruster sig til den næste invasion fra rummet, som alle ved, kun er et spørgsmål om tid. Der er som bekendt ikke noget der styrker sammenholdet som en ydre fjende.

Filmmagasinet Overvældende action: Se den nye trailer for Independence Day 2  

Jordboerne har annekteret en del af rumvæsenernes teknologi fra det sidste angreb - tyngdekraft er eksempelvis ikke længere noget problem - og USA har sågar fået en kvindelig præsident.  Og selvfølgelig vælger de fremmede igen 4. juli til at sætte det afgørende angreb ind.

Som mange nok husker, var der tale om nogle ret store rumskibe sidste gang, men de er for intet et regne i forhold til dem, der er på vej denne gang. Så er det jo godt, at vi stadig har videnskabsmanden David Levinson (Jeff Goldblum) til at hjælpe os med at overliste bæsterne - denne gang kan det dog ikke klares ved hjælp af en computervirus.

Underholdning Nørdernes filmguide - 2016 bliver super!  

Med på holdet fra sidst er bl.a. også Levinsons far Julius (Judd Hirsch) og  nu ekspræsident Whitmore (Bill Pullman). Til gengæld har man åbenbart ikke kunne overtale Will Smith til at lege med igen som kaptajn Steven Hiller, så han er død under en testflyvning, får vi at vide. Nye om bord er bla. Charlotte Gainsbourg som psykolog og 'Hunger Games'-stjernen Liam Hemsworth som handlekraftig pilot.

De egentlige hovedpersoner her er dog folkene i den tekniske afdeling, der har formøblet en stor del af det anslåede budget på svimlende 1,3 milliarder kroner på computergrafik og andet hejs, som nok kan få en til at spærre øjnene op.

Som helhed betragtet er 'Hunger Games' noget af det absolut bedste inden for genren. (Foto: Nordisk Film) Filmanmeldelser Ny 'Hunger Games' er voldsomt underholdende  

Og nej, det er hverken stor eller dyb filmkunst og synderligt originalt er det heller ikke. Til gengæld er 'Independence Day: Resurgence' befriende skamløs i sin brug af virkemidler, hvor der trykkes på turbopedalen fra start til slut. Og ens oplevelse af filmen handler nok i høj grad om, hvordan man har det med det.

Man gør med andre ord klogt i at efterlade sine fine fornemmelser og krav om eksempelvis troværdighed eller psykologisk tyngde i garderoben, og bare stige om bord på den visuelle rutsjebane, mens man holder godt fat i bægeret med popcorn. Så er man til gengæld glimrende underholdt i de to timer løjerne varer. Hverken mere eller mindre.

Og så kan jeg godt garantere, at vi ikke skal vente yderligere 20 år på en treer.

Medv.: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Maika Monroe m.fl. 120 min. Premiere i 84 biografer landet over.

 

20 kommentarer
Vis kommentarer