Ny familiefilm er en lang skamløs reklame

Nogle af verdens mest populære app's fylder stort set det hele i 'Emoji filmen'

Se traileren her:

'Emoji filmen'. Instr.: Tony Leondis. 86 min. Premiere 3. august i 78 biografer over hele landet.

Sony Pictures Animation har siden debuten med 'Boog & Elliott - vilde venner' fra 2006 forsøgt at konkurrere med folkene fra DreamWorks Animation og ikke mindste mestrene fra Pixar. Indtil videre uden det store held - i hvert fald bedømt ud fra en kunstnerisk og underholdningsmæssig synvinkel.

Titler som  'Hotel Transylvania', 'Smølferne' eller 'Det regner med frikadeller' kommer næppe til at fylde meget i animationsfilmens historie. Det samme gør sig gældende med den aktuelle 'Emoji filmen', der har fået usædvanlig mange tæsk i hjemlandet USA og blot har en usædvanlig lav score på 1,4 (ud af 10) blandt brugerne af det populære filmsite IMDB.

'Find Dory' er Pixar i kulørt topform

Helt så slem er den nu ikke, synes jeg. Blot ret ligegyldig - men det er der jo desværre så mange såkaldte familiefilm, der er. En discountudgave af Pixars 'Inderst inde' fra 2015 kunne man også kalde den. Men lur mig om den primære målgruppe på syv til 10-årige mobiltelefonafhængige unger ikke vil elske den.

Ideen er lige så oplagt, som den er skamløs. Filmen udspiller sig i to verdener. Primært inde i en smartphone, hvor hovedaktørerne er de populære emojis, der selvfølgelig bor i SMSkilstrup. De fleste af dem er i sagens natur kun i stand til at give udtryk for en enkelt følelse, men ikke filmens omdrejningspunkt Gene, der rummer et noget bredere spekter - hvilket altså ikke er nogen fordel, når man er en smiley-emoji.

Det giver problemer for telefonens ejermand, drengen Alex, når han forsøger at sms-flirte med klassens kønne pige, da han jo så ikke kan regne med, hvilke signaler han sender hende. Løsningen er at få smartphonen nulstillet - hvilket er lig med en udslettelse af alle beboerne i SMSkilstrup og omegn.

Så Gene og vennerne må selvfølgelig tage affære og forhindre massakren, hvilket fører dem ud på en actionfyldt reje gennem et hav af  app's fra Candy Crush Saga over Instagram og Spotify til YouTube og Facebook på deres vej mod Skyen. Større er plottet og ambitionerne ikke.

Anmeldelse: Trættende bjørne-streger

Selv om man kan abstrahere fra den massive produktplacering - filmen er grundlæggende en lang reklame - så er udførelsen også sært ventrehåndsagtig og ligner mest af alt noget, der er lavet direkte til Cartoon Network eller lignende tv-kanaler. Det mest irriterende er dog, at man ind i mellem kan ane kimen til en langt bedre film et sted derinde. Som altså aldrig får lov til at folde sig ud i dette grundlæggende ret tarvelige produkt.

Danske stemmer: Ruben Søltoft, Cecilie Stenspil, Ditte Hansen, Paul Hüttel m.fl.