Annonce:
Annonce:

'Spider-Man' som tam ungdomskomedie

Tredje version af superhelten 'Spider-Man' siden 2002 er den hidtil mindst vellykkede

Se traileren her:
Annonce:
Følg Underholdning

'Spider-Man: Homecoming'. Instr.: Jon Watts. 133 min. Premiere 6. juli i 88 biografer landet over.

Man kan ikke klandre Marvel-koncernen for at hvile på laurbærrene og 'Spider-Man: Homecoming' er deres tredje storfilm bare i indeværende kalenderår (og der er en mere på vej).

Og vi kan lige så godt springe ud i det: Den lever desværre ikke op til den tårnhøje dagsform, som blev lagte med årets tidligere Marvel-premierer 'Logan' og 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'.

Vild, vildere, Wolverine!

Det er tilmed den tredje genkomst af Spider-Man-figuren siden 2002 og Tom Holland - der blev introduceret sidste år i den ganske veloplagte 'Captain America: Civil War'  - skal gå forsøge i fodsporene på Tobey Maguire og Andrew Garfield, som begge gjorde det glimrende.

Annonce:

Det gør den unge englænder såmænd også, og afsættet er såmænd udmærket - altså på papiret. Vi får ikke oprindelseshistorien genfortalt (bortset fra i en enkelt sætning eller to), og Spider-Man/Peter Parker er denne gang en hormonplaget 15-årig skoledreng, der både prøver at gøre indtryk på klasseværelsets dronning og indynde sig hos Iron Mans (Robert Downey Jr.) håndlanger Happy Hogan (Jon Favreu), så kan kan blive fuldbyrdet medlem af The Avengers. 

Connie Nielsen er tåkrummende ringe

Når superskurken Vulture tilmed spilles af Michael Keaton kan det ikke gå helt galt, skulle man mene. Det gør det da heller ikke. Men rigtig godt bliver det desværre heller ikke. De hele seks manuskriptforfattere (stort set altid et krisetegn) er ualmindeligt lang tid om at komme ud af starthullerne, og 'Spider-Man: Homecoming' ligner langt hen ad vejen en mere end to timer lang optakt til de kommende film i serien.

De lykkes heller ikke at integrere de to hovedspor på overbevisende facon, så action-delen bliver visuelt noget uopfindsom - ikke mindst efter Marvels standarder - og den 'menneskelige' side af historien bygger primært på de sædvanlige klichéer fra talrige andre high school-komedier.

'Suicide Squad' er tåbelig og gumpetung

Annonce:

Den er oven i købet også ganske indforstået og er man ikke meget familiær med universet (eller rettere sagt universerne), mister man mange pointer undervejs. Den klodsede narrative opbygning betyder, at denne ombæring af Spider-Man (der egentlig burde hedde Ederkoppedrengen) ender som den hidtil mindst vellykkede version i dette årtusinde og den ringeste Marvel-filmatisering på denne af 'Thor' (2013).

Man skal med andre ord være bidt af en gal edderkop for at indløse billet her. Almindelig dødelige kan med sindsro springe over.

Medv.: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton Marisa Tomei m.fl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: