Annonce:
Annonce:

Stjerneregn: Ny film går helt tæt på Anden

Dokumentarfilmen 'Den anden side' kommer meget tæt på den succesfulde komiker

Se traileren til 'Den anden side' her
Annonce:
Følg Underholdning

'Den anden side'. Instr.: Pernille Rose Grønkjær. 90 min. Premiere 27. april over hele landet.

Den nu 41-årige Anders Matthesen har siden gennembruddet i DR's børneradio mod slutningen af det forrige årtusinde været en af landets mest originale og konstant fornyende standupkomikere, der også har opnået stor succes inden for både tv ('Jul på Vesterbro') og film ('Terkel i knibe') - nå ja, så var han jo også formidabel som Simon Spies i musicalen 'Simon' på Østre Gasværk.

Der er med andre ord tilsyneladende ikke meget, den mand ikke kan. Det skulle da lige være at rappe.

Men det kommer ikke uden omkostninger. Det kan man forvisse sig om i Pernille Rose Grønkjærs dokumentarfilm 'Den anden side', hvor vi kommer ret tæt på både kunstneren og mennesket Matthesen.

Krise, stress og usikkerhed fik Anders Matthesen til at overveje karrierestop

Annonce:

Grønkjær og hendes kamera har fulgt ham gennem fire år - fra 2012 til 2016. Det vil sige fra han begynder de indledende øvelser til showet 'ANDERS', der havde premiere i 2013, og frem til forberedelserne på showet 'Shhh' fra 2016. Vi er med både på teatret, i privaten og ikke mindst i bilen og kommer også på et tur ned af memory lane i barndomskvarteret i Albertslund. Tilsat masser af arkivmateriele.

'Den anden side' viser med al ønskelig tydelighed, at tingene ikke kommer nemt til Matthesen, selv om resultatet stort set altid virker fuldstændig ubesværet. Men det er jo netop kunsten.

Anders Matthesen køber hus for 18,75 millioner

Tvivl - ikke mindst på eget talent og formåen - er en konstant følgesvend, og derfor gør det oprigtig ondt, når anmelderne slagter en, som det er tilfældet her med pladen 'Villa Peakstate'.

Men tvivlen om frustrationerne omsættes heldigvis til benhårdt arbejde og en nærmest skræmmende perfektion, som i den grad kan ses og høres.  At være sjov er skam en yderst alvorlig sag.

Sparringsarbejdet med manageren og ægtefællen Cemille Rosenberg Matthesen fylder også meget i filmen, og det virker i det hele taget ikke som om, at der er stukket noget under stolen.

Husker du Terkel og Stewart Stardust? Nu vender de tilbage

Annonce:

Matthesen er heldigvis interessant nok til at kunne bære al opmærksomheden og Grønkjær formår den svære balancegang at holde sig fra det decideret private i dette meget personlige portræt, Og synes man som undertegnede, at den kunstneriske proces er spændende at overvære er der masser at komme efter. Filmens soundtrack komponeret af Jonas Struck er kun endnu en bonus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: