Annonce:
Annonce:

Tennislegender mødes igen i højdramatisk kamp

'Borg' er en vellykket film om den uforglemmelige Wimbledonfinale i 1980

Se traileren her:
Annonce:
Følg Underholdning

'Borg. Instr.: Janus Metz. 100 min. Premiere 14. september over hele landet.

Der er sportsbegivenheder, og så er der sportsBEGIVENHEDER. Til sidstnævnte kategori hører så absolut Wimbledonfinalen i 1980 mellem Björn Borg og John McEnroe, som de fleste med et vist antal år på bagen nok husker tydeligt. Også selv om man ikke var eller er stor tennisentusiast.

For netop den kamp havde alle de rette ingredienser. Svenske Börg og amerikanske McEnroe var blandt tidens allerstørste sportsikoner og tilmed forskellige som nat og dag. Borg var den iskolde, nordiske kontrolfreak, mens McEnroe var den respektløse hidsigprop, der var mere kendt for sine tirader mod dommerne end for sit spil.

Dansk film åbner prestigefyldt festival

Annonce:

Borg var (sin unge alder til trods) veteranen, der kunne slå alle rekorder og hente sit femte trofæ i træk, mens McEnroe var den flabede opkomling. Og så endte kampen, der bølgede frem og tilbage, tilmed som den højdramatiske marathonforestilling man kun havde turde drømme om. Hvis det nu havde været noget, man havde fundet på, ville man nok mene, at det var en anelse forskruet.

Men det er det jo ikke, så selv om vi kender resultatet på forhånd, er det jo taknemmelig materiale den danske instruktør Janus Metz og hans manuskriptforfatter Ronnie Sandahl har fået foræret. Som de da heldigvis heller ikke taber på gulvet.

Både Sverrir Gudnason og Shia Labeouf er overbevisende som henholdsvis Borg og McEnroe, mens blandt andet Stellan Skarsgård og Tuva Novotny gør indtryk som nogle af menneskerne omkring dem. Og som ekstra bonus spilles den unge Borg af virkelighedens Borg junior.

Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

Selve kampen er bragende flot genskabt - med en formidabel lydside - men det er forløbet op til samt de psykologiske portrætter af stjernerne tilsat den rette dosis baggrundsstof, der for alvor gør 'Borg' til en seværdig oplevelse.

Annonce:

Og lige som man så det med den danske fodboldfilm 'Sommeren '92', kan oven i købet meget velkendt stof,, hvor udkommet er almen viden, sagtens gøre interessant og dramatisk. Man sidder faktisk nærmest og bider negle undervejs, selv om man godt ved, hvem der vinder denne omgang. Det er en ganske flot præstation. Og man kan tilmed sagtens se 'Borg' selv om ens viden og passion omkring tennis er omtrent lige så stor som om brevduer.

Medv.: Sverrir Gudnason, Shia Labeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny m.fl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: