Annonce:
Annonce:

Thomas Vinterberg får hjerterne til at banke

Det handler om længsel og begær i det romantiske drama 'Far from the madding crowd'

Annonce:
Følg Underholdning

 

Far from the Madding Crowd. Instr.: Thomas Vinterberg. Premiere i 100 biografer

Det er 100 år siden, at den første filmatisering af Thomas Hardys roman 'Fjernt fra verdens vrimmel' fra 1874 så dagens lys. Dengang en knitrende stumfilm på farveløs celluloid. Siden er det blevet til to yderligere  versioner i henholdsvis 1967 og 1998.

I fjerde ombæring er Thomas Vinterberg her den stilsikre personinstruktør, der får det litterære forlæg til nærmest at vokse ind i himlen, garneret med et blæret ensemble af skuespillere.

Først og fremmest i front Carey Mulligan, der brillerer, som var hun født til hovedrollen som fruen på godset Bathsheba Everdene.

Er hun gravid?

Annonce:

Træfsikre karakterer
Der udover er de tre mandlige karakterer ualmindeligt træfsikre i gestik og replik – og serverer hver især et prægtigt portræt af vidt forskellige arketyper: Den godmodige fåreavler Oak (Matthias Schoenarts), den smånervøse rigmand Boldwood (Michael Sheen) og luskebuksen Troy (Tom Sturridge). Alle tre bejler til en luns af Everdenes hjerte på mere eller mindre lidenskabelig vis.

Hele holdet af skuespillere får masser af fylde i David Nicholls efne manusbearbejdning af Hardys bog, og danske Charlotte Bruus Christensens billedskønne fotografering indkapsler den landlige idyl i det sydlige England elegant og tilføjer blot endnu et imposant lag til denne tidløse fortælling.

Danske film svigtes i Cannes

'Far from the Madding Crowd' er i Vinterbergs hænder blevet til et yderst velfortalt drama om længsel og begær mellem mennesker.

En film, som hypnotiserer sit publikum og indtagende betager fra start til slut.

Far from the Madding Crowd. Instr.: Thomas Vinterberg. Medv: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen, Tom Sturridge m.fl. 119 min. Premiere d. 23. april 2015 i 100 biografer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: