'Transformers'-filmen er endnu mere tåbelig end nogensinde før

'Transformers: The Last Knight' sætter nye standarder for usammenhængende sludder på det store lærred

Se traileren her:

'Transformers: The Last Knight'. Instr.: Michael Bay. 149 min. Premiere 22. juni i 84 biografer landet over.

Det bedste man kan sige om den femte film i serien om det levende legetøj 'Transformers: The Last Knight' er, at den er 16 minutter kortere end forgængeren, der sneg sig op på absurde 165 minutters spilletid. Men to og en halv time er stadig noget af en prøvelser i selskab med den omgang buldrende og bragende sludder, der er instruktøren Michael Bays særkende.

Men både larmen og sludderen tages til nye højder her, hvor der læsses endnu mere nonsens på Transformers-mytologien, som denne gang kæder robotterne fra det ydre rum sammen med historien om Kong Arthur og ridderne af det runde bord. Ja, det viser sig, at det faktisk er dem, som er årsag til Merlins magiske evner. Der kan man bare se.

Ærlig filmstjerne indrømmer: Aner ikke hvad filmen handler om

De har i saxernes tid overdraget ham en magisk techno-stav, der spiller en vigtig rolle under det nuværende slag om vor lille planets overlevelse i forbindelse med angrebet fra robotplaneten Cybertron under ledelse af gudinden Quintessa. Nå ja, vi får også lige i forbifarten at vide, at robotterne var med til at bekæmpe Hitler under Anden Verdenskrig. Hvilket altså ikke har gjort jordens befolkning mere venlig stemt over for dem. 

Altså bortset fra Mark Wahlberg, der er tilbage igen som Cade Yeager, som sammen med en lille håndfuld andre brave mennesker er de eneste, der er på robotternes side. Bortset altså fra Cuba, der - uden yderligere forklaring - er en slags helle for de metalliske væsener.

Endnu en ligegyldig legetøjsfilm

De virker simpelthen som om de hele syv forfattere, der har været inden over miseren, har siddet og skrevet på hver deres historie, hvis virvar af løse tråde man så har forsøgt at skjule med endnu mere af den eksplosive action, som jo  er seriens egentlige ærinde. Så hvis det er flyvende metaldele, man er kommet efter, så er man havnet det rette sted. Alle andre kan roligt springe over.

Men selv de mange effekter og eksplosioner er altså ikke opfindsomme eller spektakulære nok til at opveje den larmende tomhed, der er endnu mere iøjnefaldende her end i forgængerne, selv om man ikke skulle tro, at det var muligt. Selv hvis man er større fan af serien end undertegnede (hvilket ikke kræver det store), har jeg svært ved at tro på, at man kan hitte redde i vrøvlet. Hvilket selvfølgelig  heller ikke gør så meget, hvis det bare havde været underholdende, spændende eller sjovt undervejs. Det er det ikke.

Transformers-stjerne: Alkohol gør dig skør

Når hovedpinen fortager sig, sidder man blot tilbage med et enkelt spørgsmål. Gad vide, hvor mange penge Anthony Hopkins har fået for at sætte sit gode navn og renomme på spil i karrierens absolut ringeste præstation? Selv robotterne har mere sjæl og troværdighed her.

Medv.: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Laura Haddock, John Turturro m.fl.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.