Viggo Mortensen i eksistentiel western

'Flugten til frihed' er hypnotisk og ganske tankevækkende

Se traileren til 'Flugten til frihed'
Følg Underholdning

 

Flugten til frihed. Instr.: David Oelhoffen. Premiere d. 28. maj 2015

Verdensstjernen Viggo Mortensen har de seneste år prioriteret kunstneriske udfordringer højere end store lønchecks, og man har derfor kunnet se ham i mindre film som den engelske 'Two Faces of January', den argentinske 'Jauja' og nu den franskproducerede 'Flugten til frihed', der bygger på Albert Camus' novelle 'Gæsten'.

Viggo Mortensen i skæv og stille kunst-film
En slags eksistentialistisk, nordafrikansk, moderne western, hvor Mortensen spiller skolelæreren (og ekssoldaten) Daru, der skal transportere bonden Mohamed (Reda Kateb) fra en fjerntliggende flække ind til byen, hvor han skal anklages for mordet på sin fætter.

Alt imens krigen mellem Algeriet og Frankrig bryder ud i lys lue.

TV: Viggo Mortensen erobrer Dragør
Skæbnesvanger
En på alle planer skæbnesvanger tur, der sætter de to mænd over for en række moralske valg. Instruktøren Oelhoffen og de to eminente skuespillere behersker i den grad antydningens kunst, ligesom de imponerende, øde, ørkenlandskaber spiller en væsentlig rolle. Det samme gør Warren Ellis og Nick Caves stemningsmættede score.

En slags John Ford i slowmotion, hvor det, der ikke bliver sagt, er mindst lige så vigtigt som de få,men velvalgte replikker. Stærkt fascinerende på nærmest hypnotisk facon og tilmed ganske tankevækkende.

Viggo i nordafrikansk western

Flugten til frihed. Instr.: David Oelhoffen Medv.: Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek, Vincent Martin m.fl. 101 min. Premiere i dag i 17 biografer

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind