Anders Bircow som krigsgal oberst i Vietnam-film

Ungt dansk filmselskab har lavet Vietnam-parodi i tre dele - se dem her nederst i artiklen

Anders Bircow i rollen som den krigsgale oberst Dalton Saxon i filmen 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
Anders Bircow i rollen som den krigsgale oberst Dalton Saxon i filmen 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)

Hvis du er fan af Vietnam-film og et godt grin, så flad ud med den nye Vietnam-film-parodi i tre dele 'American Soldier' og få tortur, krig og action for alle pengene. Her kan man også se Anders Bircow i rollen som som en krigsliderlig oberst, der fra sit kontor i Pentagon sender den amerikanske dræbermaskine Jeb Kolby på en blodig mission i Vietnam.

Året er 1973 og Vietnam-krigen er ved at være slut. Kaptajn Jep Kolby (Mads Koudal) og menig Korey Tucker (Thomas Ernst) er blodsbrødre og har kendt hinanden siden de var børn. Men da krigen byder ud bliver Korey Tucker taget til fange af en gal vietnamesisk torturbøddel og kaptajn Jep Kolby må derfor begive sig ud på en farlig mission, for at redde sin blodbror tilbage igen.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mads Koudal er en sand dræbermaskine i titelrollen som kaptajn Jep Kolby i  filmen 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
Mads Koudal er en sand dræbermaskine i titelrollen som kaptajn Jep Kolby i filmen 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
 

Torturbødlen fra helvede
Udover at Mads Koudal spiller titelrollen som Jep Kolby, har han også en skræmmende morsom rolle som en vietnamesisk torturbøddel, der i den grad piner den menige amerikanske soldat Korey Tucker under hans fangenskab i Vietnam. Korey Tucker bliver stukket med en stor kniv, han får hamret et stort søm i sin krop, han bliver gennembanket med et baseball-bat og får sat strøm til hele kroppen. Men når man er amerikansk soldat, så piver man ikke.

Jep Kolby støder ind i flere forhindringer på sin vej – det bliver en kamp mod 100.000 vietnamesere, men også en indre kamp om at tilfredsstille sin mentor, den krigsliderlige oberst Dalton Saxon (Anders Bircow).

(artiklen fortsætter under billedet)

Mads Koudal spiller også rollen som en vietnamesisk torturbøddel.(Foto: Dennis Bahnson)
Mads Koudal spiller også rollen som en vietnamesisk torturbøddel.(Foto: Dennis Bahnson)
 

Inspireret af gamle Vietnam-film
”American Soldier” er en tre-delt film, som refererer til et utal af 80'er film så som 'Rambo', 'Missing in Action' og 'American Ninja'. 'American Soldier' er skrevet, produceret og instrueret af makkerparret Dennis Bahnson og Mads Koudal. Det er produceret under deres fællesnavn Half Past Original, som direkte oversat betyder ”halv original”. De to bagmænd beskæftiger sig, i dette regi, primært med komik og action, for at tilfredsstile deres indre nostalgiske passion for 80'er-film.

Dennis Bahnson arbejder til dagligt med visuel effekter i den danske reklame branche. Det kan man blandt andet tydeligt se i en vidunderlig helikopter-scene fra filmens start, hvor Mads Koudal hænger med hovedet nedad i et reb fra helikopteren, mens han pløkker løs på vietcong-soldaterne i junglen.

Se American Soldier part 1 her

Se American Soldier part 2 her

Se American Soldier part 3 her

Mads Koudal har medvirket i produktioner i ind- og udland. Han er snart aktuel på den nye TV-kanal Comedy Central Denmark.

Makkerparret har tidligere lavet filmen 'Jesus Resurrected', hvor Carl Mar Møller ses i rollen som Gud.

Se Carl Mar Møller som Gud i 'Jesus Resurrected' her

Mads Koudal og Thomas Ernst i rollerne som de amerikanske blodbrødre Jep Kolby og Korey Tucker.(Foto: Dennis Bahnson)
Mads Koudal og Thomas Ernst i rollerne som de amerikanske blodbrødre Jep Kolby og Korey Tucker.(Foto: Dennis Bahnson)

Plakaten til 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
Plakaten til 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
 

 

 

 

 

1 af 5 Mads Koudal er en sand dræbermaskine i titelrollen som kaptajn Jep Kolby i filmen 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
2 af 5 Mads Koudal og Thomas Ernst i rollerne som de amerikanske blodbrødre Jep Kolby og Korey Tucker.(Foto: Dennis Bahnson)
3 af 5 Mads Koudal spiller også rollen som en vietnamesisk torturbøddel.(Foto: Dennis Bahnson)
4 af 5 Plakaten til 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
5 af 5 Anders Bircow i rollen som den krigsgale oberst Dalton Saxon i filmen 'American Soldier'.(Foto: Dennis Bahnson)
0 kommentarer
Vis kommentarer