Annonce:
Annonce:

Anmelderne sabler Biers 'Serena' ned

De danske anmeldere deler ikke mange stjerner ud til Biers nyeste film

Susanne Bier og Lone Scherfig er begge aktuelle med engelsksprogede film. Her kan du se Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch vurdere, hvilken film der er bedst
Annonce:
Følg Underholdning

Det er ikke meget pænt, de danske anmeldere har at sige om Oscar-vindende Susanne Biers film, 'Serena', der har dansk premiere i dag.

Og det endda på trods af, at Hollywood-stjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper spiller hovedrollerne.

Alligevel er filmen på ingen måde blevet, som den burde være blevet, lyder det fra et enigt dansk anmelderkorps.

Ekstra Bladets anmelder, Henrik Queitsch, kalder filmen for Biers dårligste i årtier. Han kunne ikke lade være med at gabe flere gange undervejs, da han så den.

'Trods flotte (natur)billeder af Morten Søborg letter ’Serena’ aldrig fra lærredet, og man kan ikke sige sig fri for at undertrykke et gab eller ti undervejs i dette stykke halvhjertede gotiske americana, der åbenlyst ikke passer til Biers kunstneriske temperament,' skriver han blandt andet i anmeldelsen, hvor filmen må nøjes med to stjerner.

Anmeldelse: Biers dårligste film i årtier

Annonce:

Også fra DR er der hårde ord. Her uddeler Per Juul Carlsen godt nok tre stjerner, selvom han ikke mener, at filmen er særligt vellykket.

'Et eller andet er bare IKKE faldet på plads i Susanne Biers 'Serena'', skriver han.

Fra Politikens Kim Skotte falder der også kun to hjerter af til den ellers længe ventede film. Han kan ikke umiddelbart sætte fingeren på, hvad der er galt med filmen, men mener, at filmen nærmest bare skal glemmes, så vi kan komme videre til januar, hvor Susanne Biers næste film får premiere.

'Måske er det sproget. Måske er problemet uvante magtbalancer eller uenighed om den endelige klipning. Hvad der end er sket, synes jeg, det gælder om at komme hurtigt videre til januar, hvor Susanne Biers næste film har premiere. Den hedder sjovt nok ’En chance til’. Den skal hun nok få,' lyder det.

Bier: Behandler Jennifer Lawrence som Kim Bodnia

BTs anmelder er heller ikke ved at falde om af begejstring for Biers nye film.

Annonce:

- Man må nok erkende, at Serena, som har været mere end to år undervejs til biograflærredet, ikke er en af Biers mest helstøbte film, og at det hele nok begynder med et haltende manuskript, skriver Birgitte Lorentzen i sin anmeldelse og giver filmen tre stjerner.

På Jyllands-Posten kaldes Biers 'Serena' for en bundskraber.

- Susanne Bier plejer at være en mester til at håndtere melodramaet, de store følelser og eksistentielle spørgsmål. Og ikke mindst syr hun oftest disse elementer sammen med en usynlig guldtråd. Denne gang har hun lavet en film, der føles som et album med glansbilleder, skriver Nanna Frank Rasmussen i sin anmeldelse og giver bundskraberen to stjerner.


Se filmens trailer her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: