Aragorn scorer Æres-Bodil

Danske Filmkritikere har valgt at give årets Æres-Bodil på baggrund af Viggo Mortensens alsidige karriere

Viggo Mortensen, der blandt andet har spillet Aragon i 'Ringenes Herre', har fået en æresbodil for sin alsidige karriere. (Foto: Polfoto)
Viggo Mortensen, der blandt andet har spillet Aragon i 'Ringenes Herre', har fået en æresbodil for sin alsidige karriere. (Foto: Polfoto)

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen modtager årets Æres Bodil for sin 'alsidige karriere', hvor han konstant er eksperimenterende.

Han modtager prisen, der er en statuette i porcelæn, på Bremen Teater i København 28. februar, hvor uddelingen af Bodil Prisen løber af stablen for 68. gang, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Filmkritikere, der står bag prisen.

- Viggo Mortensen er et inspirerende forbillede som skuespiller. En skuespiller som har opnået massiv berømmelse, men som stadig arbejder utrætteligt på at forny sig.

- Han bruger sin status og sit talent i film, der stædigt prøver at holde filmen i live som en eksperimenterende og nysgerrig kunstart, siger Jacob Wendt Jensen, der er formand for Danske Filmkritikere.

Viggo Mortensen kom til landet for at fejre Ghita

Viggo Mortensen vil være til stede ved uddelingen og modtage prisen, der blandt tidligere modtagere tæller skuespiller Ghita Nørby, skuespiller Jesper Langberg og komponist Bent Fabricius-Bjerre.

Den store danske filmpris Bodil er blevet uddelt siden 1948 og er dermed meget ældre end Robert-prisen, der er blevet uddelt siden 1984.

Viggo Mortensen har igennem hele sin karriere gjort opmærksom på sit danske tilhørsforhold, lyder det.

Han er en alsidig skuespiller og har optrådt i så forskellige film som 'The Indian Runner', 'Lord of the Rings'-filmserien, 'A History of Violence', 'Eastern Promises' og 'The Road'.

Til april kan man i danske biografer få chancen for at opleve ham på dansk som general Gunnar Dinesen, der i slutningen af 1800-tallet udvandrer til Argentina.

Viggo Mortensen hædret på filmfestival

Viggo Mortensen er født og opvokset i USA, men taler fint dansk. (Foto: AP)
Viggo Mortensen er født og opvokset i USA, men taler fint dansk. (Foto: AP)

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.