Zentropa holder ikke galla-fest for 'Nymphomaniac'

Lars von Triers længe ventede film 'Nymphomaniac' går direkte i biograferne uden nogen galla-forestilling og rød løber

Lars von Triers sidste optræden på en rød løber var for 2½ år siden under filmfestivalen i Cannes, hvor han præsenterede sin film 'Melancholia'. På billedet ses han sammen med filmens skuespillere Charlotte Gainsborug og Kirsten Dunst.(Foto: AP)
Lars von Triers sidste optræden på en rød løber var for 2½ år siden under filmfestivalen i Cannes, hvor han præsenterede sin film 'Melancholia'. På billedet ses han sammen med filmens skuespillere Charlotte Gainsborug og Kirsten Dunst.(Foto: AP)


Så vild er von Triers Nymphomaniac

Når Lars von Triers længe ventede film 'Nymphomaniac' den 25. december har premiere i de danske biografer, bliver det helt usædvanligt uden, at der i forvejen er blevet afholdt en såkaldt galla-forestilling med rød løber for filmens skuespillere og andre danske kendisser på den fire timer lange film. Og det er der flere grunde til ifølge filmens producer Louise Vesth:

- Det er blandt andet fordi, at vi netop i disse dage har et kæmpe presse-projekt her i København i forbindelse med filmen med masser af danske og 70 internationale pressefolk fra hele verden. Og så synes vi ikke rigtigt, at vi har råd til også at holde en stor galla-forestilling på filmen, siger Louise Vesth og tilføjer:

Trier stiller op til foto i Nyhavn

 

Triers directors-cut-version har førsteprioritet
- Men det har også noget at gøre med, at vi også på et tidspunkt har planer om at vise Lars von Triers fem timer lange directors cut-version af 'Nymphomaniac' i de danske biografer. Og i den forbindelse vil vi hellere lave en galla-forestilling, siger Louise Vesth, der dog ikke kan sætte dato på, hvornår Triers directors cut-version får premiere i Danmark.

Har det ikke også noget at gøre med, at den ’korte’ version af filmen på fire timer ikke er Triers directors cut-version. Og han ønsker vel ikke at møde op til en gallaforestilling på den korte version. Men han vil sandsynligvis møde op til den lange version, der jo står hans hjerte nær?

-Trier er jo indstillet på, at filmen kommer både i en kort og en lang version. Og netop de argumenter du fremfører er ikke inde i billedet. Det kan jo også være, at han ikke vil møde op til den lange version af hans film. Det må vi se. Men for mig giver det bedst mening at holde en galla-premiere, når vi skal vise den lange version i de danske biografer.

Se verdensstjernernes orgasme

Hvad er jeres planer for filmfestivalen i Cannes i forbindelse med Triers directors cut-version af filmen?

- Vi vil meget gerne have en platform under filmfestivalen i Cannes til den lange version, fordi den jo får sværere ved at blive distribueret rundt omkring i verden. Og med visninger i Cannes, bliver det jo noget nemmere, siger Louise Vesth, der dog endnu ikke ved, om filmen på en eller anden måde kan få en platform i Cannes.

Hvis det lykkes for Lars von Triers directors cut-version af 'Nymphomaniac' at komme til filmfestivalen i Cannes, vil den danske premiere af den lange version af filmen højst sandsynligt få premiere i Danmark lige efter filmfestivalen i Cannes i slutningen af maj måned.

Festivaldirektør: Trier er velkommen i Cannes