Annonce:
Annonce:

Gainsbourg: Jeg er Triers redskab

Skuespilleren Charlotte Gainsbourg havde lige født en datter og mistet et nært familiemedlem, da hun indspillede de mange sex-scener i ’Nymphomaniac’

Charlotte Gainsbourg bliver i rollen som nymfomanen Joe i en periode dybt fascineret af det sadomasochistiske univers. Her er Joe klar til sadistisk afstraffelse på en sofa.(Foto: Christian Geisnæs)
Charlotte Gainsbourg bliver i rollen som nymfomanen Joe i en periode dybt fascineret af det sadomasochistiske univers. Her er Joe klar til sadistisk afstraffelse på en sofa.(Foto: Christian Geisnæs)
Annonce:
Følg Underholdning

- Jeg tror, at vi alle er redskaber i Lars von Triers hænder, og jeg elsker at være hans redskab, siger den fransk-britiske skuespiller Charlotte Gainsbourg uden forbehold til Ekstra Bladet, da vi møder hende på Hotel D’Angleterre i København.

Fem stjerner til Triers sexfilm: Stærk og grænseoverskridende

Grænseoverskridende sadomasochisme
- Hvad var det mest grænseoverskridende du skulle gøre som nymfomanen Joe?

- De sadomasochistiske sex-scener var på en måde morsomme, fordi de var så uhyre ekstreme. Det var også flovt og ydmygende, men jeg elskede Jamie Bell i rollen som sadisten.

- Da jeg læste manuskriptet, havde jeg forestillet mig en stor, tung og brutal mand, og så var det i stedet den her unge, søde, delikate og smukke mand, der skulle piske mig til blods, siger Gainsbourg, der også i detaljer forklarer, hvordan S/M-scenen blev lavet:

Annonce:

- Når tingene blev lidt hårde, kom der straks en kvindelig statist på banen, der var villig til at lægge krop til slagene. Så det er altså ikke min numse, der bliver slået til blods. I en af S/M-scenerne putter de faktisk digitalt mit ansigt og hendes bagdel på samme krop, så det faktisk ser ud, som om det er mig, der bliver pisket i numsen, forklarer Gainsbourg, der i filmen også kaster sig ud i en blowjobs-scene, hvor der bliver brugt en kunstig penis.

Trier viste mig en kasse gummi-peniserStacy: Det mest udfordrende var et blowjob

Trekants-sex med afrikanske mænd
Charlotte Gainsbourgs mest kontroversielle sex-scene i filmen er dog en scene, hvor hun dyrker trekants-sex med to afrikanske brødre, der lever op til stereotypen om sorte elskere med kæmpe store lem. Midt i sex-scenen stiller de to brødre sig op for enden af sengen med strittende penis og diskuterer på hvilken måde, de skal tage nymfomanen Joe næste gang.

- Det var foruroligende, men også sjovt at indspille scenen. Jeg kan godt forstå, at den sex-scene måske vil skabe debat og være et chok for nogle mennesker. Men det var altså ikke chokerende for mig, siger Gainsbourg.

De mange eksplicitte sex-scener i filmen blev imidlertid alligevel en af de største udfordringer i Charlotte Gainsbourgs liv, fordi hun på det private plan befandt sig i en meget vanskelig situation.

Børn i chok: Fik vist 'Nymphomaniac' ved en fejlDerfor taler Lars von Trier ikke længere med journalister

Annonce:

Jeg gav min datter bryst
- Jeg havde kort tid før optagelserne netop fået min datter Joe, som jeg stadig gav bryst. Så det var en fuldstændig absurd situation, at jeg om dagen skulle kaste mig ud i alle mulige seksuelle udskejelser i rollen som nymfomanen Joe, og at jeg så om aftenen på helt uskyldig vis sad og puslede med min lille baby-datter Joe og gav hende bryst. Og min datter har oven i købet det samme navn som min karakter i filmen.

Men tingenes tilstand blev endnu mere kompliceret, fordi Charlotte Gainsbourg også netop havde mistet et nært familiemedlem.

Gainsbourg i sorg: Søsteren faldt i døden fra fjerde salSå vild er von Triers Nymphomaniac

Trier trøstede mig
- Jeg tror, at Trier kunne fornemme, at jeg skulle finde store ressourcer frem bare for at gennemføre rollen, fordi jeg var i sorg. Han gjorde alt for at hjælpe mig igennem den svære tid. Han var utrolig sød. Han trøstede mig og holdt min hånd og sørgede for, at jeg havde det godt, forklarer Gainsbourg og understreger:

- Jeg kunne kun gennemføre sex-scenerne, fordi jeg hele tiden vidste, at jeg ikke ville blive forrådt af Trier. Jeg kunne stole fuldt ud på ham. Det var ikke nødvendigt for Trier at overtale mig til noget, så længe jeg vidste, at der blev brugt pornoskuespillere, når der skulle dyrkes rigtig sex i filmen.

Sexpert: Triers film holder i virkelighedenSexolog om nymfo-film: Det ku' sagtens være virkeligt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: