Dansk Oscar-håb efterlyser gratis tøj

Anders Walter satser på velvillige sponsorer, når tuxedoen til næste måneds Oscar-galla skal i hus

Anders Walter drager den 10. februar til USA, hvor han skal deltage i en kæmpe frokost for alle årets Oscar-nominerede. (Foto: Anthon Unger)
Anders Walter drager den 10. februar til USA, hvor han skal deltage i en kæmpe frokost for alle årets Oscar-nominerede. (Foto: Anthon Unger)


Helenas eks helt oppe at køre

Filminstruktøren Anders Walter drager inden længe til USA og vender - hvis alt går vel - hjem igen med en lille gylden fyr ved navn Oscar i tasken.

Walter er nomineret i kategorien ’Bedste kortfilm’ for filmen ’Helium’ og har helt styr på proceduren i forbindelse med verdens største prisuddeling. Men en enkelt væsentlig detalje mangler stadig - nemlig tøjet.

Officiel annoncering via Ekstra Bladet
Han vil dog vente med at gå på indkøb, til han har set, om velvillige sponsorer melder sig på banen.

- Jeg regner da stærkt med, at der mandag morgen ringer en eller anden og siger: ’Vi vil gerne sponsorere dig!’. Ellers så er det her at betragte som den officielle annoncering, griner Rasmus Walter og fortsætter:

- Min kære tvillingebror (sangeren Rasmus Walter, red) bliver jo sponsoreret af Tiger of Sweden, så det kunne jo være, de havde en fin tuxedo tilovers. Jeg ved, at også Bruuns Bazaar har nogle pæne tuxedos, så her er da to direkte forespørgsler.

Beskeden optimist
Mens han er fortrøstningsfuld med hensyn til at få en tøjsponsor i kassen, er han straks mere beskeden, når snakken falder på mulighederne for at få en guldfigur med hjem til kaminhylden.

- Jeg er jo ret ny i filmbranchen, så jeg håber, at folk ikke bare stemmer på deres venner og dem, de kender i forvejen, men rent faktisk lader filmene tale for sig selv. Med begge priser (Robert og Oscar, red) bliver det jo afgjort ved, at de medlemmer, der er i Akademiet, afgiver deres stemmer. Jeg håber sådan set bare, at de, der vælger at stemme, rent faktisk har brugt tid på at se filmen siger Anders Walter.

Anders Walter er Robert-nomineret for kortfilmen ’9 meter’ og Oscar-nomineret for kortfilmen ’Helium’. De to priser uddeles henholdsvis søndag den 26. januar og søndag den 2. marts.