Helle Fagralid fik Robert for 'Sorg og glæde'

Skuespillerinden Helle Fagralid fik en Robert for 'bedste kvindelige hovedrolle' for sit livs mest udfordrende rolle

Helle Fagralid strålede af glæde, da hun her til aften vandt en fortjent Robert-pris.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Helle Fagralid strålede af glæde, da hun her til aften vandt en fortjent Robert-pris.(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det var en kæmpe forløsning for Helle Fagralid, da hun her til aften vandt en fortjent Robert-pris i kategorien bedste kvindelige hovedrolle for sin utrolige præstation i Nils Malmros film 'Sorg og Glæde'. Det har nemlig været Helle Fagralids livs største udfordring at spille rollen som Nils Malmros kone Marianne i filmen, der er bygget på den virkelige historie om, hvordan hun i en psykisk ustabil tilstand dræbte sin egen baby.

Cedergren: Jeg fældede en tåreHelle Fagralid: Jeg føler ikke, at jeg spillede MarianneJakob Cedergren og Helle Fagralid i rollerne som Nils Malmros og hans kone Marianne i filmen 'Sorg og Glæde'.(Foto: Nordisk Film)
Jakob Cedergren og Helle Fagralid i rollerne som Nils Malmros og hans kone Marianne i filmen 'Sorg og Glæde'.(Foto: Nordisk Film)


- Tusind tak til alle. Og en stor tak til Jakob Cedergren. Det er også din pris. Tak for dit nærvær og din professionalisme.

- Jeg vil også takke Nils Malmros og hans kone Marianne for deres mod og deres generøsitet, sagde Helle Fagralid og tilføjede::

- Og selvfølgelig en stor tak til min elskede mand(Ole Bornedal) og til min søn.

- Jeg var kun 21 år, da jeg første gang blev nomineret til en Robert, så det er bare skønt endeligt at få en Robert-pris i aften.

Malmros græd med sine skuespillereI rollen som Marianne skal Helle Fagralid myrde sin lille baby i en tilstand, hvor hun er psykisk ustabil. Her er hun indlagt til behandling i en scene, hvor hun sidder sammen med Jakob Cedergren.(Foto: Nordisk Film)
I rollen som Marianne skal Helle Fagralid myrde sin lille baby i en tilstand, hvor hun er psykisk ustabil. Her er hun indlagt til behandling i en scene, hvor hun sidder sammen med Jakob Cedergren.(Foto: Nordisk Film)