Dansk instruktør skal lave Hollywood-film

Filminstruktøren bag den roste dokumentarfilm 'Armadillo', Janus Metz skal nu lave film skrevet af True Detective-forfatteren Nic Pizzolatto

Her er en af de gribende scener i Janus Metz dokumentarfilm 'Armadillo', hvor man ser en af de unge danske soldater midt i en krigshandling i Afghanistan.(Foto: PR Foto)
Her er en af de gribende scener i Janus Metz dokumentarfilm 'Armadillo', hvor man ser en af de unge danske soldater midt i en krigshandling i Afghanistan.(Foto: PR Foto)

En amerikansk film er ikke en realitet, før den løber over biograflærredet første gang. Men det er snublende tæt på for danske Janus Metz, der ikke blot står over for at lave sin første spillefilm overhovedet, men tilmed er ved at lykkes med det i USA og med et af filmmiljøets allervarmeste navne lige nu.

Filmen hedder ’Galveston’ og bygger på en bog og et manuskript af Nic Pizzolatto, der står bag HBO’s aktuelle talk of the town-serie ’True Detective’. Det skriver Soundvenue.

Filmens finansiering er på plads, og den mandlige hovedrolle skal spilles af belgiske Matthias Schoenarts, en af tidens mest eftertragtede europæiske skuespillere. Men om filmen endeligt får grønt lys afhænger af, om man får hyret et godt navn til den kvindelige hovedrolle.

Janus Metz fik i 2010 et verdensgennembrud med sin dokumentarfilm 'Armadillo', der også blev udtaget til filmfestivalen i Toronto. Filmen fulgte meget tæt en flok danske soldater, der var udstationeret i Afghanistan. Hans kommende fiktionsfilm 'Galveston' er i en helt anden boldgade og foregår som i 'True Detective i sumpområderne i Texas og fortæller historien om en hitman, der er på flugt og undervejs får selskab af en 19-årige prostitueret.

Det er ikke de voldsomme kampscener i 'Armadillo' der gør filmen uspiselig for det amerikanske flyvevåben. (Foto: Nordisl Film/Lars Skree). Filmnyheder 'Armadillo' dømt uegnet i USA på grund af sex og pornoFilminstruktøren Janus Metz(til højre) er her fotograferet, da han under filmfestivalen i Toronto fortæller om sin film 'Armadillo'.(Foto: Kim Kastrup)
Filminstruktøren Janus Metz(til højre) er her fotograferet, da han under filmfestivalen i Toronto fortæller om sin film 'Armadillo'.(Foto: Kim Kastrup)


- Jeg fik det her manuskript ’Galveston’ på et tidspunkt, hvor jeg sad og lyttede til nogle af de mørke Bruce Springsteen-plader, hvor der er et nummer, der hedder ’Galveston Bay’. Jeg begyndte at læse, og fra side 1 var det bare pisse godt, fortæller instruktøren Janus Metz til Soundvenue.

- Så skete der det, at ’True Detective’ fik premiere, og pludselig blev Nic Pizzolatto et kæmpe navn. Det er et manuskript, han har skrevet over sin egen bog, før han skrev ’True Detective’. Nu faldt brikkerne på plads. Fantastisk forfatter, fantastisk manus – nu skal det ud!

Film Den danske film Armadillo vinder EmmyEn ung dansk soldat er gået i chok efter at han netop er blevet såret. En scene fra den danske film 'Armadillo'.(Foto: Lars Skree) Film Danske soldater er Hollywood-stjerner

Ung kvindeligt trækplaster efterlyses
Den store udfordring for Janus Metz bliver nu at finde en ung skuespillerinde, der kan spille rollen som den 19-årige prostiturede og som samtidigt er så stort et navn, at hun kan trække folk i biograferne.

-Der er mange dygtige, men ikke så mange, der er bankable. Og dem, der er, er bare super eftertragtede, siger Janus Metz, der iøvirgt har diskuteret manuskriptet med Nic Pizzolatto over Skype.

Læs hele intervieet med Janus Metz her