Annonce:
Annonce:

Per Fly kan score 11 filmpriser i Sverige

Den danske filminstruktør Per Fly er storfavorit til at vinde flest priser ved den svenske filmfest Guldbagge for sin film 'Monica Z'

Den danske filminstruktør Per Fly er her igang med at instruere debutanten Edda Magnason i hovedrollen som den verdensberømte svenske jazz-sangerinde 'Monica Zetterlund' i en scene i filmen 'Monica Z'.(Foto: SF Film)
Den danske filminstruktør Per Fly er her igang med at instruere debutanten Edda Magnason i hovedrollen som den verdensberømte svenske jazz-sangerinde 'Monica Zetterlund' i en scene i filmen 'Monica Z'.(Foto: SF Film)
Annonce:
Følg Underholdning

Den danske filminstruktør Per Fly skriver svensk filmhistorie netop nu. Han er nemlig nomineret til hele 11 filmpriser for sin film 'Monica Z' ved den kommende svenske filmfest Guldbagge, der finder sted den 20. januar. Dermed slår han filminstruktøren Bille August, der helt tilbage i 1992 blev nomineret til seks filmpriser ved Guldbagge-festen for sin film 'Den Gode Vilje'.

'Monica Z' skal kæmpe om de eftertragtede guldbagge-priser sammen med den svenske film 'Känn ingen sorg', der fik 9 nomineringer samt filmene 'Återträffen' og 'Hotell', der fik fire nomineringer hver.

Per Flys film 'Monica Z' har i forvejen fået masser af opmærksomhed i Sverige, fordi filmen er blevet set af mere end en halv million svenskere og derfor blev den mest sete film i 2013.Den smukke 29-årige skuespillerinde Edda Magnason er formidabel i rollen som det svenske jazz-ikon Monica Zetterlund.(foto: SF Film)
Den smukke 29-årige skuespillerinde Edda Magnason er formidabel i rollen som det svenske jazz-ikon Monica Zetterlund.(foto: SF Film)


Annonce:

Debutant i hovedrollen
Svenskerne har også et helt særligt forhold til filmens hovedperson, det svenske jazz-ikon Monica Zetterlund, der er et kæmpe ikon i Sverige. Filmen følger hendes jagt efter gennembrud og anerkendelse i 60’ernes Sverige, og særligt sætter den fokus på, hvordan Zetterlund må svigte sin datter og familie for at udleve sine drømme om at synge jazz på svensk, hvilket få i hendes samtid ellers tror på.

Sangerinden spilles af den 29-årige debutant Edda Magnason, der selv er musiker og har to albums på cv’et. Magnason har høstet stor ros fra de svenske anmeldere. Og hun er selvfølgelig også nomineret i kategorien 'bedste kvindelige hovedrolle'.Edda Magnason i rollen som Monica Zetterlund er her i fuld gang med en koncert.(Foto: SF Film/Jonath Matthew)
Edda Magnason i rollen som Monica Zetterlund er her i fuld gang med en koncert.(Foto: SF Film/Jonath Matthew)
Per Fly laver film om berømt jazz-sangerinde

Dansk premiere til marts
I Danmark må vi vente et pænt stykke tid endnu med at se 'Monica Z'. Den får først premiere 20. marts og er med i Biografklub Danmark, hvilket nærmest automatisk gør den til en billetsucces - også herhjemme.Edda Magnason i en scene fra filmen optaget i New York, hvor hun i 1960' erne gav flere koncerter sammen med blandt andre Bill Evans.(Foto: SF Film)
Edda Magnason i en scene fra filmen optaget i New York, hvor hun i 1960' erne gav flere koncerter sammen med blandt andre Bill Evans.(Foto: SF Film)


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: