Filminstruktøren Henning Carlsen er død

Den danske filminstruktør Henning Carlsen, der bl.a. instruerede filmen Sult, er død, oplyser hans ene søn. Henning Carlsen ville være blevet 87 år på onsdag.

Filminstruktøren Henning Carlsen er død 87 år gammel.(Foto: Ole Steen)
Filminstruktøren Henning Carlsen er død 87 år gammel.(Foto: Ole Steen)
Følg Underholdning

Den 86-årige filminstruktør Henning Carlsen er død. Det oplyser hans ene søn.

Henning Carlsen begyndte med at lave kortfilm i starten af 1950'erne, og han fik et gennembrud med De gamle (1961). Samtidig med at han lavede flere kortfilm, begyndte han også at lave spillefilm, og allerede med den første, 'Dilemma', vandt han internationalt ry. Med filmatiseringen af Knut Hamsuns roman 'Sult' fik han et stort gennembrud. Filmen blev også en del af den danske såkaldte 'Kultur-kanon'.

Siden har karrieren været ujævn med ambitiøse internationale film uden større succes, blandt andet med filmatiseringer af romaner af Aksel Sandemose og Jens August Schade. En af de bedre er den lavmælte 'Man sku' være noget ved musikken'.

Henning Carlsen lavede sin sidste film 'Erindringen om mine bedrøvelige ludere' for tre år siden i 2011.

Henning Carlsen var i perioden 1968-1981 leder af Dagmar-biograferne i København.Filminstruktøren Henning Carlsen kom også med i Kulturministeriets Kanon med sin berømte film 'Sult'.(Foto: Torben Stroyer)
Filminstruktøren Henning Carlsen kom også med i Kulturministeriets Kanon med sin berømte film 'Sult'.(Foto: Torben Stroyer)


Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind