Annonce:
Annonce:

Waldau er vild med 'Arvingerne'

Den danske Hollywood-stjerne Nikolaj Coster-Waldau er vild med DR-serien 'Arvingerne' - netop nu indspiller han film med Susanne Bier

Nikolaj Coster-Waldau ses her i rollen som politimanden Andreas, der lige har reddet sin partner Simon(Ulrich Thomsen) for at få røvfuld af nogle rockere på en stripbar. Thomas Bo Larsen spiller rollen som bartenderen, der på billedet holder Ulrich Thomsen.(Foto: Rolf Konow)
Nikolaj Coster-Waldau ses her i rollen som politimanden Andreas, der lige har reddet sin partner Simon(Ulrich Thomsen) for at få røvfuld af nogle rockere på en stripbar. Thomas Bo Larsen spiller rollen som bartenderen, der på billedet holder Ulrich Thomsen.(Foto: Rolf Konow)
Annonce:
Følg Underholdning

Netop nu indspiller den danske Hollywood-stjerne Nikolaj Coster Waldau filmen 'En chance til' sammen med Susanne Bier i Svendborg på Fyn, men hver søndag sidder han altså klinet foran tv-skærmen sammen med sin kone Nukaaka og deres to døtre Safina og Philippa for at DR-serien 'Arvingerne'.

- Jeg har lige siddet og set DR-serien ’Arvingerne’ i søndags.. Det er jo også et klassisk dilemma. Alle ved jo godt, at alle vil det rigtige ud fra deres synspunkter. Men der er ikke nødvendigvis kun en sandhed.

Annonce:

- Jeg synes, at det er en super god tv-serie. Og Trine Dyrholm er helt fantastisk. Jeg sidder og ser det hver søndag sammen med mine børn. Og de synes, at Trine Dyrholm er enormt ond. Det viser bare, hvor godt hun spiller rollen, siger Nikolaj Coster-Waldau,til Ekstra Bladet, da vi møder ham under indspilningerne til Susanne Biers kommende film 'En chance til'. Det er i øvrigt Coster Waldaus første hovedrolle i en dansk film siden 2003 i filmen 'Manden bag døren'. Han medvirkede også i tv-serien 'Blekingegade' i 2009 og 2010.

Se de frække babes i Biers filmNikolaj Coster-Waldau poserer her med Ulrich Thomsen og den danske Oscar-vindende instruktør Susanne Bier.(Foto: Rolf Konow)
Nikolaj Coster-Waldau poserer her med Ulrich Thomsen og den danske Oscar-vindende instruktør Susanne Bier.(Foto: Rolf Konow)


I konfrontation med junkier
I Susanne Biers kommende film 'En chance til' spiller Waldau rollen som politimanden Andreas, der lever et vidt forskelligt liv fra sin partner og bedste ven Simon(Ulrich Thomsen), der er ved at gå i hundene efter en skilsmisse. Men alt bliver vendt op og ned, da de to kriminalkommissærer en dag bliver kaldt ud til husspektakel hos Tristan(Nikolaj Lie Kaas) og Sanne(Lykke May Andersen), et junkiepar fanget i en ond spiral af vold og stoffer. Det ligner en rutinesag, indtil Andreas finder deres forsømte baby nøgen på toiletgulvet.

Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold. Og efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdighed, bliver det pludselig op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

Det er lang tid siden, at du har medvirket i en dansk film. Hvordan er det?

Annonce:

- Det er skønt. Rollen er også lige til at gå til. Jeg spiller en politimand på min egen alder i moderne tid. Og han har også familie lige som mig selv, siger Coster Waldau, der sagde ja til rollen først og fremmest, fordi han mener, at filmens manuskript er rigtig godt.

- Jeg læste det i foråret og blev tændt med det samme. Og jeg er glad for, at jeg fik tilbudt rollen.

Coster-Waldau får dansk hovedrolleUlrich Thomsen provokerer her nogle rockere på en stripbar ved at drikke deres sprut og kalde dem for homoer i en scene fra Susanne Biers film 'En chance til'.(Foto: Mogens Flindt)
Ulrich Thomsen provokerer her nogle rockere på en stripbar ved at drikke deres sprut og kalde dem for homoer i en scene fra Susanne Biers film 'En chance til'.(Foto: Mogens Flindt)


Travlt i Hollywood
Men det er vel ikke første gang, at du har fået tilbudt filmroller i Danmark i løbet af de sidste mange år?

- Nej, det er det ikke. Men jeg har haft meget travlt de sidste par år med roller i amerikanske film eller tv-serier. Jeg har været meget heldig, siger Coster-Waldau og henviser blandt andet til sin hovedrolle i tv-serien 'Game of Thrones' samt filmen ’The Other Woman’, hvor han spiller overfor tre skønne kvinder, nemlig Cameron Diaz, Kate Upton og Leslie Mann.

Lækre babes jagter Nikolaj Coster WaldauGame of Thrones er tilbageEn storbarmet statist og to rockertyper i en scene fra Biers film, der foregår på en stripbar.(Foto: Mogens Flindt)
En storbarmet statist og to rockertyper i en scene fra Biers film, der foregår på en stripbar.(Foto: Mogens Flindt)


- Susanne Bier og Anders Thomas Jensen er rigtig gode til at finde frem til nogle grundlæggende menneskelige dilemmaer, som man kan forholde sig til og så putte den ind i en dramatisk spændende kontekst.

Annonce:

Susanne Bier nævnte, at din karakter er lidt mere positiv end din kendte karakter JaimeLannister i tv-serien Game of Thrones. Hvad siger du til det?

- Ja, der er store forskelle mellem karaktererne, men også ligheder. Det er selvfølgelig to forskellige verdener, siger Waldau og tilføjer:

- Andreas har en meget stærk retfærdighedssans og har en tro på, at han kan gøre en forskel, og han tror på, at han gør det rigtige. Det tror jeg faktisk også, at Jaime Lannister tror på. Han laver nogen gange nogle ekstremt brutale ting, men han tror selv på, at det er det rigtige.

Waldau fortæller, at hans karakter Andreas i Susanne Biers film 'En chance til' tidligere har været politimand i København, hvor han havde en sag med den dybt kriminelle Tristan, som han var med til at få i fængsel, fordi han blandt andet havde snittet en kvinde op med en kniv.

Annonce:

- På et tidspunkt bliver min partner Simon(Ulrich Thomsen) og jeg kaldt ud til et husspektakel, hvor jeg møder Tristian igen. Han kommer nu sammen med en junkie-kæreste, der også er luder. Og så ser han pludselig, at der ligger en baby inde i lejligheden, der er smurt ind i sit eget lort. Og det påvirker ham dybt. Han ved med det samme, at den lille baby ikke har en chance, og at det vil ende galt. Så han gør alt, hvad han kan for få fjernet barnet ved at tikalde de sociale myndigheder og så videre. Mere kan jeg ikke røbe her, fortæller Waldau om sin rolle.

Susanne Biers film 'En chance til' har premiere i Danmark i efteråret 2014.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: