Vinterberg i hopla

Thomas Vinterberg fejrer sin Oscar-nominering for ’Jagten’ med champagne og høje spring i luften

Sådan fejrer man en Oscar-nominering med stil. Thomas Vinterberg hoppede højt op i luften foran Zentropa her i eftermiddags.(Foto: Jonas Olufson)
Sådan fejrer man en Oscar-nominering med stil. Thomas Vinterberg hoppede højt op i luften foran Zentropa her i eftermiddags.(Foto: Jonas Olufson)

Ude i vinterkulden kommer en flot 44-årig mand gående med sin kone Helene Reingaard, der kører parrets fælles barn i en barnevogn. Filminstruktøren Thomas Vinterberg er på vej for at møde den danske presse efter sin fornemme Oscar-nominering for hans film 'Jagten'. Og til ære for pressen eller fordi han simpelthen ikke kan holde sin store glæde tilbage, hopper Vinterberg pludselig op i luften og ligner nærmest en professionel step-danser. Sådan fejrer man en Oscar-nominering med stil.

Ålen: Fuck DFI og BT

-Det er en kæmpe glæde og en stor lettelse. Det er stort, at vores film ’Jagten’ er rejst så langt, at mennesker på den anden side af Atlanten bliver rørt af vores lille danske film. Jeg er så stolt på Danmark vegne. Den her film kunne aldrig være finansieret i noget andet land. En film med et sådant tema, kan kun lade sig gøre på grund af det danske støttesystem og firmaer som Zentropa, siger Thomas Vinterberg, da han på Zentropa bliver modtaget med høje hurra-råb, en stor buket blomster samt et glas champagne.Champagne-drengen Thomas Vinterberg er i den syvende himmel. Oscar-nomineringen er kronen på en lang spændende karriere.(Foto: Jonas Olufson)
Champagne-drengen Thomas Vinterberg er i den syvende himmel. Oscar-nomineringen er kronen på en lang spændende karriere.(Foto: Jonas Olufson)


Hvor vigtigt er det for dig, at du har Mads Mikkelsen i hovedrollen?

- Mads Mikkelsen er jo den her film, og filmen er også Mads Mikkelsen. Det hele er smeltet sammen. Jeg kan slet ikke forestille mig den her film uden Mads Mikkelsen. Så det er afsindigt vigtigt. Og så er Mads også blevet et navn i USA blandt andet på grund af tv-serien ’Hannibal The Cannibal’, siger Thomas Vinterberg og tilføjer:

- Jeg skal også lige huske at ringe til Mads Mikkelsen. Han er i Canada netop nu for at indspille flere afsnit 'Hannibal The Cannibal'.

'Jagten' ind i Oscar-kapløbetVinterberg blev overfaldet af den danske presse, da han mødte op på Zentropa for at fejre sin Oscar-nominering.(Foto: Jonas Olufson)
Vinterberg blev overfaldet af den danske presse, da han mødte op på Zentropa for at fejre sin Oscar-nominering.(Foto: Jonas Olufson)


Stor støtte fra familien
’Jagten’ har været ude på en meget lang rejse siden Cannes i maj 2012, hvor jeg kan forstå, at du har været rigtig meget væk fra din kone og dine børn. Hvordan har du oplevet din families støtte?

- Ja, jeg har været meget væk fra min familie. Jeg har også netop været et halvt år i England, hvor jeg lige har optaget min første rigtige såkaldte Hollywood-film. Jeg har også været i Los Angeles og vise ’Jagten’ frem for nogle af Oscar-akademiet medlemmer. Min familie har været en kæmpe støtte for mig, siger Thomas Vinterberg, der er gift med Helene Reingaard, som han fik et barn med i maj måned 2012. Vinterberg har også døtrene Nanna og Ida fra et tidligere ægteskab.

- Jeg forsøger altid at tage min familie med på mine rejser så ofte som muligt. Jeg havde f.eks. alle mine tre børn med til Golden Globe, siger Thomas Vinterberg, der nok meget snart skal rejse til Hollywood igen for at promovere ’Jagten’ så meget som muligt, inden den afgørende Oscar-uddeling den 2. marts.Thomas Vinterberg ankom til Zentropa sammen med sin kone Helene Reingaard og parrets lille barn, der lå trygt i barnevognen.(Foto: JOnas Olufson)
Thomas Vinterberg ankom til Zentropa sammen med sin kone Helene Reingaard og parrets lille barn, der lå trygt i barnevognen.(Foto: JOnas Olufson)