Hemmelig visning af Nymphomaniac i USA

Lars Von Triers 'Nymphomaniac': Part 1' blev vist tirsdag aften ved en hemmelig screening på Sundance Filmfestival i USA

Shia LaBeouf og Stacy Martin i en af de berømte sex-scener fra Triers film 'Nymphomaniac'.(Foto: Christian Geisnæs)
Shia LaBeouf og Stacy Martin i en af de berømte sex-scener fra Triers film 'Nymphomaniac'.(Foto: Christian Geisnæs)

Den danske verdensberømte filminstruktør Lars von Trier er så stort og kult-agtigt et navn, at Robert Redfords Sundance Filmfestival i USA i går aftes holdt en hemmelig screening af hans film 'Nymphomaniac: Part 1' i byen Park City.

I løbet af tirsdagen blev det nærmest en sport at forsøge at gætte, hvilken film, der skulle vises ved den hemmelige screening, der foregik i Egyptian Theater, skriver filmbladet Variety.

Lars von Trier er blevet døv

Rygterne sivede langsomt ud i løbet af dagen, og 'Nymphomaniac' var et af de bedste bud på den hemmelige visning. Men filmens amerikanske distributør Magnolia ville ikke bekræfte rygterne. Filmens identitiet og titel var så hemmelig, at ikke engang billetkontrolllørerne vidste, hvilken film, der skulle vises i forbindelse med den hemmelige screening.

'Nymphomaniac': Ydmygende at blive pisketCharlotte Gainsbourg i rollen som nymfomanen Joe er her igang med en trekant med to mørke mænd.(Foto: Zentropa)
Charlotte Gainsbourg i rollen som nymfomanen Joe er her igang med en trekant med to mørke mænd.(Foto: Zentropa)
Gainsbourg: Jeg er Triers redskab

Festivaldirektøren John Cooper afslørede umiddeltbart før visningen, at det var 'Nymphomaniac: Part 1', der skulle vises.

Flere biografgængere havde dog allerede gættet det, fordi der i festivalprogrammet stod, at den mystiske og hemmelige film varer 117 minutter, og at den er forbudt for børn under 18 år. Og begge ting passer på 'Nymphomaniac: Part 1'.

Der var fuldt hus i biografen med 280 forventningsfulde mennesker på sæderne.

'Nymphomaniac, der blandt andet har Shia LaBeouf, Charlotte Gainsbourg og Jamie Bell på rollelisten, kan allerede ses i Danmark, Frankrig, Spanien, Brasilien samt i flere østeuropæiske lande. Filmen har amerikansk premiere 21. marts.

Umuligt at onanere til NymphomaniacLars von Trier ses her med sine hovedrolleskuespillere, Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård og Stacy Martin ved ankeret i Nyhavn.(Foto: Jonas Olufson)
Lars von Trier ses her med sine hovedrolleskuespillere, Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård og Stacy Martin ved ankeret i Nyhavn.(Foto: Jonas Olufson)
Trier viste mig en kasse gummi-peniser

Umiddelbart efter visningen twittede de heldige biografgængere, der fik plads i biografen, løs.

Vanessa Herberger skrev:

- Jeg skal bruge lidt tid til at synke 'Nymphomaniac: Part 1'. Den var poetisk og udfordrende. Jeg glæder mig til at se Part 2.

Jordan Zakarin skrev:

- 'Nymphomaniac' havde nogle sjove momenter, interessante ideer og var usædvanligt flot filmet. Men den var også lidt for navlebeskuende. Jeg kedede mig.

Matt Patches skrev:

- 'Nymphomaniac: Part 1: Klinisk og drillende på en måde, som jeg ikke havde forventet. Og jeg kom til at tænke på filmen 'Funny Games'(red. Michael Hanneke)

Den amerikanske pige, der kalder sig Jo Ro var en af de uheldige, der ikke fik plads i biografen. Hun skrev følgende:

- Det føles, som om jeg er den eneste, der ikke har fået set 'Nymphomaniac' idag. Det er den sørgeligste dag på Sundance.