Nils Malmros: - Min kone havde ikke en fødselspsykose

Marianne Tromholt, der er gift med filmimstruktøren, var ikke ramt af en fødselspsykose, da hun slog parrets datter ihjel

Nils Malmros skriver i en mail, at hans kone ikke havde en fødselspsykose, da hun slog parrets datter ihjel i 1984. (Foto: Polfoto).
Nils Malmros skriver i en mail, at hans kone ikke havde en fødselspsykose, da hun slog parrets datter ihjel i 1984. (Foto: Polfoto).

Da Nils Malmros' kone, Marianne Tromholt, for snart 30 år siden slog parrets fælles datter ihjel, var der ikke tale om, at hun havde en fødselspsykose, som flere medier - herunder Ekstra Bladet - de seneste dage har skrevet.

Det oplyser filminstruktøren selv i en mail til BT.

- Det er generelt fint nok, at I orienterer om fødselspsykoser, men det er bare ikke tilfældet her, skriver han.

Ny Malmros-film afslører: Konen dræbte spædbarn

Der er dog ingen tvivl om, at Marianna Tromholt led af en eller anden form for psykisk sygdom, selvom Nils Malmros i sin mail ikke kommer nærmere ind på, hvilken diagnose hans kone havde på daværende tidspunkt.

Allerede inden den skæbnesvangre dag, den 11. februar 1984, hvor drabet fandt sted, var Marianne Tromholt indlagt på Psykiatrisk Hospital i Riiskov nord for Aarhus.

Hun havde fået weekendorlov og var alene hjemme i huset i Højbjerg sammen med den blot ni måneder gamle datter, Anne, mens hendes mand, Nils Malmros, var bortrejst.

Efter drabet begærede anklagemyndigheden Marianne Tromholt tilbageholdt på det psykiatriske hospital.

- Kvinden kan ikke afhøres og fremstilles i grundlovsforhør, oplyste en læge ifølge BT.

Poul Nesgaard: Babyens død sætter Malmros' livsværk i relief

Det har endnu ikke været muligt at få oplyst, hvilken straf Marianne Tromholt blev idømt, men der har formentligt været tale om en behandlingsdom.

Nils Malmros' film om tabet af datteren, 'Sorg og glæde', får premiere den 14. november. En del af scenerne er optaget i Malmros' eget hus, hvor tragedien fandt sted.