Annonce:
Annonce:

Pilou Asbæk og David Dencik i Fasandræberne

Også anden filmatisering af Jussi Adler-Olsens bestsellere bliver med stjernebesætning

Pilou Asbæk skal spille over for Nikolaj Lie Kaas i 'Fasandræberne'. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Pilou Asbæk skal spille over for Nikolaj Lie Kaas i 'Fasandræberne'. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Underholdning

Der er kun godt en måned til biografpremieren på den længe ventede første film i Jussi Adler-Olsens 'Afdeling Q'-serie, 'Kvinden i buret'.

Men allerede den 23. september går optagelserne i gang til den anden film, 'Fasandræberne'.

'Fasandræberne' starter optagelser

Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Søren Pilmark er gennemgående figurer, men nu er der sat navne på to af de absolut bærende roller i 'Fasandræberne'. Som de to magtfulde og jagtglade finansmænd Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl Jensen kan biografgængere glæde sig til at opleve henholdsvis Pilou Asbæk og David Dencik.

Milliardær med skjult fortid
Pilou Asbæk er lige nu højaktuel som en meget flamboyant Simon Spies i Christoffer Boes 'Spies og Glistrup'. Og i rollen som Ditlev Pram skal han spille den indflydelsesrige milliardær med en skjult fortid.

Annonce:

Som den ligeledes velhavende og skruppelløse Ulrik Dybbøl Jensen er David Dencik tilbage på dansk grund efter en række markante roller i internationale storfilm som Steven Spielbergs 'War Horse', David Finchers 'The Girl with the Dragon Tattoo' samt Susanne Biers kommende amerikanske film 'Serena' og Tommy Lee Jones’ western 'The Homesman'.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er de to bærende figurer i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestsellere om 'Afdeling Q' for henlagte sager. (Foto: Christian Geisnæs)
Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er de to bærende figurer i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestsellere om 'Afdeling Q' for henlagte sager. (Foto: Christian Geisnæs)

'Fasandræberne' starter i 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene.

20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl og hans assistent Assad genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene.

Snart bliver de to kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet, siden mordene fandt sted. Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie, da hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt, hvad de kan, for at forhindre fortiden i at indhente dem.

Jussis bog afvist af forlag

Annonce:

I løbet af kort tid vil det blive offentliggjort, hvem der skal spille filmens øvrige nøgleroller som henholdsvis Carl Mørcks stærkt excentriske sekretær Rose og posedamen Kimmie med en frygtelig hemmelighed.

'Fasandræberne', der har et budget på 39 mio. kroner, skabes af holdet bag 'Kvinden i buret'. Mikkel Nørgaard er instruktør, Zentropa producerer og filmens manuskript skrives af makkerparret bag bl.a. den originale 'Mænd der hader kvinder' og 'En kongelig affære', Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg.

Filmen får forventet biografpremiere i oktober 2014.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: