Roland Møller slås med sværd

Den Bodil-vindende skuespiller Roland Møller giver her prøver på sin fægtekunst under optagelserne til filmen 'Skammerens datter' i Prag

Skuespilleren Roland Møller varmer her op til dagens fægtescene under optagelserne til filmen 'Skammerens datter' i Prag.(Foto: Kim Kastrup)
Skuespilleren Roland Møller varmer her op til dagens fægtescene under optagelserne til filmen 'Skammerens datter' i Prag.(Foto: Kim Kastrup)
Følg Underholdning

PRAG (Ekstra Bladet): Roland Møller vandt i år sit livs første Bodil-pris som rockeren Bjørn i Michael Noers film 'Nordvest'. Netop nu er han i Prag, hvor han spiller rollen som Hannes i den kommende danske eventyrfilm 'Skammerens datter'.

Dansk forfatter i tårer over filmatiseringen af sin egen bogRoland Møller før her lagt make-up lige før fægtescenen.(Foto:Kim Kastrup)
Roland Møller før her lagt make-up lige før fægtescenen.(Foto:Kim Kastrup)


- Jeg spiller våbenmesterens assistent Hannes, og har masser af fægtekampe i filmen. Og jeg skyder også med bue og pil. Det er skide skægt at spille en krigskarl fra Middelalderen, siger Roland Møller og giver Ekstra Bladet nogle prøver på sin fægtekunsts.

- Jeg trænet i timevis for at blive god til at fægte, og jeg forsøger at få lov til at lave så mange af fægtescenerne selv, uden at der bliver brugt en stunt-man. Det sætter jeg en ære i.

I dagens store krigsscene i Prag skal Roland for alvor i kamp, og han glæder sig som et lille barn.

- Jeg skal nok slå ca. fem menneskesker ihjel med mit sværd, lyder det fra Roland.

Tidligere gangster blev Bodil-vinder

Filmen tager udgangspunkt i den 12-årige Dina og hendes familie, der mod deres vilje drages ind i en nådeløs kamp om magten i fyrstedømmet Dunark, og det bliver et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasiverden med drager, magi, konger, riddere, tyranni og mord.En stolt kriger. Roland Møller spiller rollen som våbenmesterens assistent Hannes.(Foto:Kim Kastrup)
En stolt kriger. Roland Møller spiller rollen som våbenmesterens assistent Hannes.(Foto:Kim Kastrup)


Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind