Dansk forfatter i tårer over filmatiseringen af sin egen bog

Kvinden bag succes-romanen 'Skammerens datter', Lene Kaaberbøl fik gåsehud og tårer i øjnene, da hun fulgte optagelserne til filmatiseringen af sin egen bog

Det har været en både bevægende og meget positiv oplevelse for forfatteren Lene Kaaberbøl at følge optagelserne til filmen 'Skammerens datter', der er baseret på hendes egen roman af samme navn.(foto: Martin Lehmann)
Det har været en både bevægende og meget positiv oplevelse for forfatteren Lene Kaaberbøl at følge optagelserne til filmen 'Skammerens datter', der er baseret på hendes egen roman af samme navn.(foto: Martin Lehmann)

PRAG(Ekstra Bladet): - Jeg har simpelthen fået gåsehud og tårer i øjnene over at følge optagelserne til filmatiseringen af min egen bog 'Skammerens datter, mens jeg har været her i Prag de sidste par dage. Det bliver en forrygende film, siger en dybt berørt Lene Kaaberbøl til Ekstra Bladet, da vi møder hende i Tjekkiets hovedstad Prag.

Lene Kaaberbøl skrev den succesfulde roman for 15 år siden. Og det blev til yderligere tre bøger om 'Skammerens datter'. Samlet er bøgerne solgt i mere end 1 million eksemplarer i 30 forskellige lande. Og 'Skammerens datter' er den mest udlånte bog på de danske biblioteker.

Netop nu mangler filminstruktøren Kenneth Kainz her i Prag kun 15 dages optagelser, før filmen er færdigindspillet. De bærende roller som Dina og Rosa skal spilles af to 12-årige danske piger, hvis identitet ind til videre er hemmelig, fordi der er så stor interesse for filmen hjemme i Danmark. Men på rollelisten kan man også finde store navne som Søren Malling, Roland Møller, Jakob Oftebro, Olaf Johannesen, Peter Plaugborg, Maria Bonnevie, Stina Ekblad, Allan Hyde og Laura Bro.Søren Malling og Peter Plauborg ses her i rollerne som våbenmesteren og Drakan.(Foto: Nepenthe)
Søren Malling og Peter Plauborg ses her i rollerne som våbenmesteren og Drakan.(Foto: Nepenthe)


Bevægende tur tilbage i tiden
For Lene Kaaberbøl er det en bevægende tur tilbage i tiden for 15 år siden, da hun på selveste Astrid Lindgrens 90 års fødselsdag begyndte at skrive de første linjer på bogen.

- Alt hvad der dengang opstod i mit hoved, kan jeg nu gå rundt og se på her under optagelserne. Alle mine karakterer og hele historien er med filmen blevet levendegjort. Det er en ubeskrivelig dejlig følelse. Jeg er så stolt, siger Lene Kaaberbøl og tilføjer:

- Det er mit eget selvskabte univers, som jeg står og kigger på. Og for at sige det på jysk: Det er sørme pænt af dem, lyder det fra Lene Kaaberbøl med en klar henvisning til filmens to kvindelige producere Nina Lyng og Eva Juel Hammerich fra Nepenthe Film, der allerede for 10 år siden første gang henvendte sig til Lene Kaaberbøl for at få rettighederne til at filme 'Skammerens datter'.

Filmen tager udgangspunkt i den 12-årige Dina og hendes familie, der mod deres vilje drages ind i en nådeløs kamp om magten i fyrstedømmet Dunark, og det bliver et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasiverden med drager, magi, konger, riddere, tyranni og mord.

Det er den kendte Oscar-vindende manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen, der har skrevet manuskriptet til filmen. Filmen har danske premiere i marts måned 2015.Skammeren Melussina spillet af Maria Bonnevie bliver her taget til fange af Hannes(Roland Møller) og våbenmesteren(Søren Malling)(Foto: Nepenthe)
Skammeren Melussina spillet af Maria Bonnevie bliver her taget til fange af Hannes(Roland Møller) og våbenmesteren(Søren Malling)(Foto: Nepenthe)


Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?