Ny Jussi Adler-instruktør

Den danske instruktør Nikolaj Arcel skal instruere tredje film om Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger

Nikolaj Arcel kan med rette kalde sig selv for Hollywood-instruktør. (Foto: Benjamin Kürstein)
Nikolaj Arcel kan med rette kalde sig selv for Hollywood-instruktør. (Foto: Benjamin Kürstein)


Arcel skal nu lave en kæmpe eventyrfilm i Hollywood baseret på tegneserien 'Fables'.(Foto: Benjamin Kürstein) Danske kendte Arcel skal lave kæmpe eventyrfilm i Hollywood

Han bor halvdelen af året i Los Angeles i Californien, hvor han udvikler nye Hollywood-film, men næste år vender den danske instruktør Nikolaj Arcel tilbage til Danmark.

Efter at have været manuskriptforfatter på de to første filmatiseringer af forfatteren Jussi Adler-Olsens storsælgende Afdeling Q-serie skal Arcel instruere Zentropas tredje film i rækken: 'Flaskepost fra P'.

- Jeg glæder mig helt vildt til at stå bag roret på 'Flaskepost fra P'. Det har været en fest at skrive de to første Afdeling Q-film for min gode ven Mikkel Nørgaard, som i øvrigt har forløst dem fremragende, siger Arcel i en pressemeddelelse med henvisning til instruktøren bag de to første film.

Hos filmselskabet Zentropa er hovedproducer Louise Vesth glad for, at Arcel vender hjem fra Hollywood for at stå i spidsen for den danske film.

- Det er fantastisk for projektet, at Nikolaj Arcel skal instruere filmen. Nikolaj har som manuskriptforfatter på de to første film været en afgørende medskaber af universet i Afdeling Q-filmene, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel, siger hun i pressemeddelelsen.

En kongelig affære
Nikolaj Arcel har instrueret den Oscar-nominerede og Sølvbjørn-belønnede danske Struensee-film 'En kongelig affære'. Han er i gang med at udvikle gangsterdramaet 'Power of the Dog' og eventyrfilmen 'Fables' for det amerikanske filmselskab Warner Brothers.

Den første film i Afdeling Q-serien, 'Kvinden i buret', solgte sidste efterår 724.000 biografbilletter og blev dermed årets mest sete. Film nummer to, 'Fasandræberne', har premiere 2. oktober.

I den tredje film, 'Flaskepost fra P', spiller Nikolaj Lie Kaas igen hovedrollen som vicekriminalkommissær Carl Mørck, og Fares Fares spiller igen hans assistent Assad. De arbejder på utraditionel vis sammen i Afdeling Q for uopklarede sager.

0 kommentarer
Vis kommentarer