Vild med dans-stjerne i rå incest-film

Johannes Nymark har sin første hovedrolle på film i den brutale ’Gudsforladt’

I dag kom ’teaseren’ for filmen ’Gudsforladt, hvor Vild med dans-stjernen, Johannes Nymark spiller den mandlige hovedrolle, Anders. Den kvindelige hovedrolle spilles af Anne Sofie Adelsparre, der er hans søster Mia - og som Anders har et lidt for tæt forhold til.

Johannes Nymark og Claudia Rex har succes i 'Vild med dans'. Foto. Mogens Flindt
Johannes Nymark og Claudia Rex har succes i 'Vild med dans'. Foto. Mogens Flindt
 

- Det er virkelig en film, hvor man skal finde bæstet frem - sit indre dumme svin. Og det gjorde selvfølgelig rollen spændende. Men der er meget grimt i den film. F.eks. misbruger Anders sin søster Mia. Og de incest-tilbøjeligheder har han arvet efter deres far, som også voldtog hende, fortæller Johannes Nymark.

’Gudsforladt’ blev optaget sidste sommer. Og mens disse optagelser stod på var Nymark samtidig instruktør-assistent på musicalen ’Den lille havfrue’ i Operaen.

- Man må sige, at det var rimelig modsætningsfyldt at køre fra det søde Disney-miljø og over i en rå og brutal filmrolle. Det var kontrasternes uger, griner Johannes Nymark.

I øjeblikket scorer skuespilleren mange point som nydanser i ’Vild med dans’, hvor han er havnet i armene på Claudia Rex. Det går så fint, at parret oven i købet en aften slog Nymarks mand, danseren Silas Holst og dennes partner Sara Maria Franch-Mærkedal.

Et power-par - Johannes Nymark og husbond Silas Holst. Foto: Mogens Flindt
Et power-par - Johannes Nymark og husbond Silas Holst. Foto: Mogens Flindt
 

- Med de ting jeg laver i ’den pæne afdeling’ er det sindssygt fedt at få lov til at lave noget anderledes og krævende som Anders-rollen. Uden at overdrive kan man sige, at jeg gik med en sort sky trukket ned om ørerne, mens de optagelser stod på. Det er en hård film, der trækker tænder ud hos de medvirkende, men det er også en stærk film om social arv, så jeg glæder mig vildt til at se det færdige resultat, tilføjer Johannes Nymark.

Filmen har premiere i begyndelsen af 2015, og er instrueret af Kasper Juhl.