Bier fra New York: Jeg er glad for rosen

Filminstruktøren Susanne Bier er i den syvende himmel ovenpå de flotte anmeldelser af hendes tv-serie 'The Night Manager'

Susanne Bier er i den syvende himmel over de flotte anmeldelser til hendes nye tv-serie 'The Night Manager'.
Susanne Bier er i den syvende himmel over de flotte anmeldelser til hendes nye tv-serie 'The Night Manager'.

- Jeg er virkelig på toppen over, at så mange danskere har set min nye tv-serie. Og jeg er også glad for de mange rosende ord og gode anmeldelser, fortæller Susanne Bier til Ekstra Bladet fra New York.

Den Oscar-vindende danske filminstruktør Susanne Bier poserer her på den røde løber i Hollywood iklædt aftenens mest nedringede kjole. (Foto: All Over Press) Kendte Bier: Jeg elsker at være kvinde

Og Susanne Bier har i den grad grund til at være tilfreds. Hun har nemlig fået fornemme anmeldelser for sin tv-serie, som Ekstra Bladet i en fire-stjernet anmeldelse har beskrevet således:

- Selv om det første afsnit i sagens natur er præget af præsentation af universet og dets aktører samt diverse indledende manøvrer, er der tale om topprofessionel, tempofyldt tv-underholdning, som måske hverken er vanvittigt original eller personlig, men i den grad virker efter hensigten, skriver Henrik Quietsch og afslutter:

- Jeg har også set afsnit to, men det har jeg lovet ikke at sige noget om, men kan da godt røbe så meget, at alt tyder på, at det bliver endnu bedre de kommende søndage, så reserver bare pladsen i sofaen.

Tom Hiddleston gør en god figur som Jonathan Pine - og er da også på tale som den næste James Bond.  (Foto: Night Manager Distribution) Div. anmeldelser Anmeldelse: Bier leverer toptunet spænding

Susanne Bier er også begejstret for, at hun har fået masser af sms' er fra sine venner, der spørger efter, om man ikke kan se næste afsnit med det samme et eller andet sted.

- Mine venner kunne simpelthen ikke vente med at se næste afsnit. Men det er de nok nødt til, siger Susanne Bier. Næste afsnit af 'The Night Manager' kan ses på DR1 på søndag kl. 20.00 i den bedste sendetid.

Her ses Susanne Bier sammen med 'The Night Managers' producer Steve Golin. (Foto: All Over Press)
Her ses Susanne Bier sammen med 'The Night Managers' producer Steve Golin. (Foto: All Over Press)
 

Lækker og sexet
Berlingske Tidende, der kalder tv-serien 'lækker og sexet på en glamourøs måde', er endnu mere begejstret end Ekstra Bladet og giver fem stjerner med følgende rosende ord med på vejen:

- Det kan lyde kedeligt, men for at komme frelst igennem en kompliceret historie som denne, er det en fordel med en sikker fortæller, der ved, hvornår der skal stilles skarpt på hvad. Hun ved lige præcis, hvad vi har brug for at se. Og hun skaber et tempo, som skaber flugt over fortællingen og holder sin seer fast.

Jyllands Posten giver også fem ud af seks stjerner og skriver, at tv-serien er fornemt fotograferet, roligt fortalt med sikre stemningsskift og pludselige, edderspændte momenter af spænding.

Sammenlignes med Bond-filmene
I de fleste anmeldelser er det et gennemgående træk, at flere sammenligner tv-serien 'The Night Manager' med de berømte James Bond-film.

Musikmagasinet Soundvenue, der har givet serien fire ud af seks stjerner skriver f.eks:

- Serien emmer sågar mere af James Bond end sidste års udgave af OO7-filmene, 'Spectre'.

Susanne Bier kan sagtens selv forstå, at anmelderne sammenligner med James Bond-filmene.

- Det er jo næsten uundgåeligt. Historien foregår i et typisk engelsk overklasse miljø. Og min hovedkarakter Tom Hiddleston minder jo i rollen som Jonathan Pine meget om James Bond med sine flotte jakkesæt. Og så ser han jo rigtig godt ud. Lige som Bond.

Fødselsdag i New York
Susanne Bier har i øvrigt netop den 15. april  fejret sin 56 års fødselsdag i New York. Det er dog ikke for at fejre sin fødselsdag, at Bier i disse dage befinder sig i New York.

- Jeg har været i New York i et par dage for at tale med en amerikanske presse om min tv-serie. Og det er så bare helt tilfældigt, at jeg samtidigt havde fødselsdag. Jeg har ikke fejret dagen rigtigt her i New York. Jeg venter med at fejre min fødselsdag til jeg vender tilbage til Danmark, fortæller Susanne Bier.

Susanne Bier befinder sig i disse dage i New York, hvor hun taler med den amerikanske presse om sin nye tv-serie. Bier har også fejret sin fødselsdag i New York den 15. april.(Foto: All Over Press)
Susanne Bier befinder sig i disse dage i New York, hvor hun taler med den amerikanske presse om sin nye tv-serie. Bier har også fejret sin fødselsdag i New York den 15. april.(Foto: All Over Press)
 

1 af 3 Susanne Bier befinder sig i disse dage i New York, hvor hun taler med den amerikanske presse om sin nye tv-serie. Bier har også fejret sin fødselsdag i New York den 15. april.(Foto: All Over Press)
2 af 3 Her ses Susanne Bier sammen med 'The Night Managers' producer Steve Golin. (Foto: All Over Press)
3 af 3 Susanne Bier er i den syvende himmel over de flotte anmeldelser til hendes nye tv-serie 'The Night Manager'.
14 kommentarer
Vis kommentarer