Bier skal måske lave Bond

Den store interesse for Susanne Biers nye spion-tv-serie har udløst spekulationer omkring, at hun er i spil til at instruere den næste Bond-film

BERLIN(Ekstra Bladet): Både Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Jesper Christensen har spillet skurkeroller i James Bond-film, men nu kunne det også godt se ud til, at den næste Bond-film måske også bliver instrueret af en dansker. Den store interesse for Susanne Biers nye spion-tv-serie ’The Night Manager’ har nemlig udløst spekulationer omkring, at hun er i spil til at instruere den næste Bond-film, og Bier afslører overfor Ekstra Bladet, at hun på ingen måde ville kunne sige nej tak, hvis hun får tilbuddet.

En filmkritiker skrev for nylig, at Biers nye spion-serie, der er baseret på John Le Carrés berømte spion-roman ’The Night Manager’ fra 1993, er som en slags ’missing link’ mellem to Bond-film. Og det betragter Bier som meget rosende ord.

Susanne Biers spion-tv-serie udtaget til Berlin

Biers tv-serie minder om Bond
- Jeg er meget beæret over, at der er nogen, der siger, at min tv-serie på en måde minder om en James Bond-film. Det er ikke noget, som jeg bevidst har forsøgt at gøre. Vores intention var, at vores hovedkarakter Jonathan Pine spillet af Tom Hiddleston skulle være meget tæt på hovedpersonen i John Le Carrés oprindelige historie. Det er en meget karismatisk person, som man virkelig holder af og bliver forelsket i, selv om man nødvendigvis ikke stoler på ham, siger Bier og tilføjer:

- Og jeg synes, at Tom Hiddleston gør det perfekt som Jonathan Pine. Og hvis hans præstation får folk til at tænke på James Bond, er det da bare vidunderligt for mig.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den verdensberømte forfatter John Le Carré ses yders til venstre i billedet til rød løber for Susanne Biers nye tv-serie 'The Night Manager'. (Christian T. Jørgensen)
Den verdensberømte forfatter John Le Carré ses yders til venstre i billedet til rød løber for Susanne Biers nye tv-serie 'The Night Manager'. (Christian T. Jørgensen)

Susanne Bier: Mine film skal stille spørgsmål

Tom Hiddleston seriøs Bond-kandidat
Tom Hiddleston er i øvrigt en af de skuespillere, der er blevet nævnt som en seriøs afløser til Daniel Craig i rollen som James Bond. Og der er ingen tvivl om, at producenterne af James Bond fra Broccoli-familien har set Biers nye tv-serie, fordi den bevæger sig i deres ekspertområde. Så hvis Broccoli-familien vil slå to fluer med et smæk, så vælger de Tom Hiddleston som James Bond og Susanne Bier som instruktør.

- At få tilbudt at instruere en Bond-film er bare en af den slags ting, som man bare ikke kan sige nej tak til. Så selvfølgelig ville jeg gøre det, hvis jeg fik tilbuddet. Men lad det nu være op til Broccoli-familien, siger Bier, og Ekstra Bladet skyder ind:

- Ja, og så kunne du putte hele tre danske stjerner ind i filmen som skurke. De har jo prøvet det før.

Bier svarer ikke på bemærkningen, men griner højlydt.

Susanne Biers nye tv-serie tager udgangspunkt i den tidligere britiske soldat Jonathan Pine(Tom Hiddleston), der arbejder som nattevagt på et hotel i Cairo, hvor han bliver rekrutteret af en kvindelig britisk efterretnings-officer ved navn Burr(Olivia Colman). Hans nye opgave bliver at infiltrere indercirklerne omkring den store våbenhandler Richard Onslow Roper(Hugh Laurie).

Tom Hiddleston ses her i rollen som nattevagten Jonathan Pine i Biers nye tv-serie 'The Night Manager'. (Christian T. Jørgensen)
Tom Hiddleston ses her i rollen som nattevagten Jonathan Pine i Biers nye tv-serie 'The Night Manager'. (Christian T. Jørgensen)
 

Mødte John Le Carré
Under arbejdet med spion-serien mødte Susanne Bier også den 84-årige legendariske forfatter John Le Carré, der også har en lille cameo-rolle i tv-serien.

- Da jeg første gang mødte Carré var jeg fuldstændig starstruck. Og da jeg mødte ham anden gang, begyndte vi at arbejde sammen. Han var meget engageret i hele processen med at lave hans roman til tv-serie. Carré har et kæmpe indblik i den såkaldte spionverden. Han har selv været spion, og han kender andre spioner, våbenhandlere og agenter. Han var en uudtømmelig kilde til viden.

Sagde John Le Carré nogen gange nej til, hvis du ville ændre noget i hans oprindelige roman?

- Sådan fungerede det ikke. Alle i projektet var nemlig meget opsatte på at være tro overfor romanen, selv om vi dog har lavet store ændringer. Historien er blevet opdateret, og Burr-karakteren har ændret sig til at være en kvinde. Og de to sidste afsnit er meget forskellige fra romanen. Der var en fælles respekt og forståelse af, hvilken vej, vi skulle gå.

Hvordan har det så været at lave en tv-serie for første gang?

- Det har været en gigantisk og befriende og spændende oplevelse for mig at arbejde med et stå stort internationalt projekt. Og i en tv-serie kan man lege meget mere med karaktererne end, når man laver film, siger Bier, der ikke vil udelukke, at hun også i fremtiden vil lave en tv-serie på dansk.

The Night Manager har premiere på dansk tv den 17. april.

Hugh Laurie er også med i Bier-serien..(Christian T. Jørgensen)
Hugh Laurie er også med i Bier-serien..(Christian T. Jørgensen)